Головний інфекціоніст США назвав три кращих способи підвищити імунітет

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.09.2020 11:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30996

Ентоні Фаучіі, головний інфекціоніст США, дав три поради, які допоможуть зберегти імунну систему сильною.

Про це пише Business Insider.

Приймайте вітаміни С і D

Ентоні Фаучі радить додати в раціон вітаміни С і D: «Є вагомі докази того, що низький вміст вітаміну D в організмі підвищує ризик зараження коронавірусами». Вітамін D не тільки успішно бореться із запальними процесами в організмі, але і допомагає йому зміцнювати кістки, легше засвоюючи кальцій, сказав лікар.

Вітамін С, в свою чергу, допомагає організму засвоювати залізо. Фаучі рекомендує приймати 1 грам вітаміну С в день, але для більшості людей це досить висока доза. Особливо для тих, хто кожен день їсть фрукти та овочі. Фахівці з Гарвардської медичної школи вважають, що достатньо приймати по 100 мг вітаміну. Максимальна доза - 2 грами на день.

За словами Фаучі, можна отримати потрібну кількість вітамінів, з’ївши чашку полуниці, кілька жмень сирого зеленого болгарського перцю або 2 тарілки тушкованої капусти.

Як правило, прихильність до середземноморської дієти , багатої овочами, оливковою олією, цільнозерновими продуктами, рибою та деякими фруктами, є чудовим способом для укріплення імунітету.


Висипайтеся

Тривалість сну індивідуальна, але для більшості вона становить 7-8 годин, сказав лікар.

Уникайте стресу

Серед кращих (і найпростіших) способів боротьби зі стресом - регулярні тренування, медитація, дихальні практики, гаряча ванна, масаж, прослуховування музики, час, проведений з коханою людиною або собакою, пояснив Фаучі.

«Вести здоровий спосіб життя корисніше, ніж приймати всілякі добавки», - додав він.

Але якби все одно, найкращими способами контролювати пандемію є заходи, які Фаучі нескінченно рекомендував місяцями: хороша гігієна рук, носіння масок та соціальна дистанція.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.