СММ ОБСЄ й раніше фіксувала недотримання росіянами режиму припинення вогню

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.10.2020 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31032

29 вересня СММ ОБСЄ зафіксувала три порушення режиму припинення вогню в Донецькій області та жодне в Луганській. За попередній звітний період (28.09) зафіксовано 32 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області та десять у Луганській.

27 вересня моніторинговою Місією зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та дев’ять порушень режиму припинення вогню в Луганській області.

Між вечорами 25 та 27 вересня Місія зафіксувала загалом 11 порушень режиму припинення вогню.

24 вересня СММ ОБСЄ зафіксувала 24 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області та чотири в Луганській.

23 вересня зафіксовано 80 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та одне в Луганській...

29 вересня Місія продовжила роботу над повідомленнями про двох людей, поранених у результаті вибухонебезпечних предметів двічі в непідконтрольних уряду районах Луганської області у квітні та травні.

Місія продовжила моніторинг районів роз’єднання поблизу Станиці Луганської, Золоте та Петрівське. Усередині району роз’єднання поблизу Золоте за допомогою безпілотного літального апарату далекої дальності SMM помітив людей у ​​вечірні години, а Місія також бачила діяльність з розмінування біля дороги T-1316, поблизу північного краю району роз’єднання.

СММ бачила зброю, яка знаходилася у місцях поза місцями виведення, включаючи системи залпового вогню, в непідконтрольному уряду районі Луганської області.

Місія сприяла та контролювала дотримання локалізованих режимів припинення вогню, щоб забезпечити ремонт та експлуатацію критичної цивільної інфраструктури.

СММ продовжувала стежити за ситуацією мирних жителів серед пандемії COVID-19, в тому числі на контрольно-пропускному пункті в’їзду-виїзду та відповідному блокпосту збройних формувань у Луганській області.

Свобода пересування Місії продовжувала бути обмеженою, в тому числі на блокпості збройних формувань у Мар’їнці Донецької області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.