Суд у справі MH17 відмовився розглядати альтернативні версії катастрофи

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 25.11.2020 19:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31151

Суд у Нідерландах, який розглядає справу щодо збиття літака рейсу MH17 в небі над Донбасом, відхилив клопотання захисту щодо розслідування альтернативних сценаріїв катастрофи.

Нідерландський суд, що розглядає справу про катастрофу пасажирського літака рейсу MH17 у небі над Донбасом, у середу, 25 листопада, відхилив клопотання захисту росіянина Олега Пулатова, якого обвинувачують у причетності до збиття літака, про надання додаткового часу для розслідування альтернативних сценаріїв катастрофи лайнера, передає агентство новин Reuters.

За словами судді Хендріка Стінгауса, захист не надав слідству чіткої альтернативної версії катастрофи для її розслідування, в той час як інформація про інші можливі пояснення катастрофи раніше вже були включені в матеріали справи.

Суд вважає, що сторона захисту не повинна доводити правильність альтернативних сценаріїв події, а має просто спробувати довести, що конкретні обвинувачення, які висуваються її підзахисному, є безпідставними.

У суді підкреслили, що отримали багато запитів від сторони захисту на проведення додаткових розслідувань. "Деякі запити можна було б подати раніше", - сказав суддя. За його словами, чим пізніше подається запит, тим суворіші критерії для того, щоб він був схвалений судом.

"У захисту немає необмежених прав на те, щоб подавати запити на додаткові розслідування. Суд повинен домогтися, аби розгляд справи проводився без затягування часу", - додав суддя., цитує агентство новин "Інтерфакс".

У суді в середу перераховують запити на додаткове розслідування, подані захистом, і пояснюють, чому той чи інший запит приймається або відхиляється.

Справа MH17

Як повідомлялося, 9 березня цього року в Нідерландах почався судовий процес над чотирма обвинуваченими в збитті літака рейсу МН17 "Малазійських авіаліній". Літак був збитий у небі над Донбасом 17 липня 2014 року, загинули 298 людей, більшість із них були громадянами Нідерландів.

У вересні 2016 року Міжнародна слідча група, до якої входять представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії, оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, випущеною із ЗРК "Бук". Згодом було заявлено про приналежність "Бука" до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

19 травня 2019 року слідча група офіційно назвала чотирьох обвинувачених у причетності до збиття літака рейсу МН17: росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Прокуратура Нідерландів вважає, що всі вони відіграли ключову роль в доставці та використанні "Бука".

Пулатов - єдиний із обвинувачуваних, який погодився співпрацювати з судом, його інтереси представляють нідерландські адвокати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.