Цінова війна проти населення була запчаткована ще минулого року

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 10.07.2007 12:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3397

Ціни зростають, тому, що коаліційний уряд не вживає антиінфляційнрих кроків. Скоріше навпаки.

“Підняття цін на продукти харчування, яке сьогодні спостерігається в усіх регіонах України, є наслідком загальної інфляції, яка почалася в Україні ще в грудні 2006 року. Спершу почали зростати ціни на газ, потім на електроенергію, транспортні вантажні та пасажирські послуги. Всі ці нові високі витрати вплинули на собівартість виробництв в інших галузях, втому числі тих, які обслуговують сільське господарство, і позначилися на загальній вартості продуктів харчування”, - сказав народний депутат п’ятого скликання Володимир Лановий.

“Це парадоксально, що зараз, в час врожаю, збору фруктів та овочів, у нас зростають ціни. Таке зростання цін є неприроднім тому, що має цілковито витратний характер, пов’язаний зі зростанням загальної інфляції в Україні”, - пояснив Лановий.

“Сьогодні уряд не спроможний вжити необхідних заходів для попередження зростання цін, бо він не бореться з джерелами інфляції, а тільки намагається притиснути адміністративними методами продавців і виробників продукції”, - переконаний він. “Так було і з продажем бензину, і з продажем хліба, коли силовими методами виробників змушували стримувати зростання цін”, - додав Лановий.

“Силою можна стримувати ціни максимум місяць, після чого відбудеться різке підвищення, бо виникає дефіцит, ажіотажний попит і після такого “керування” інфляція набере ще стрімкіших обертів”, - наголосив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.