Грузія скликає Раду Безпеки ООН. З приводу російських братів

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 21.04.2008 21:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4991

Міністр закордонних справ Грузії Давид Бакрадзе прибув до Нью-Йорка для участі в екстреному засіданні РБ ООН щодо ситуації в зоні грузино-абхазського конфлікту, на скликанні якого наполягала Грузія.

Російський МІГ-29 атакує безпілотний літак

Про це повідомив постпред Грузії при ООН Іраклій Аласанія.

"Міністр вже прибув до Нью-Йорка, сьогодні він проведе декілька зустрічей в штаб-квартирі ООН, зокрема із заступником генсека ООН Жан-Марі Геенно", - сказав грузинський дипломат.

За словами Аласанії, Грузія знов звернулася в Раду Безпеки з проханням скликати термінове засідання у зв’язку з рішенням керівництва Росії про надання предметної допомоги Абхазії і Південній Осетії.

Крім того, Грузія висловила стурбованість інцидентом 20 квітня, коли російський літак, за твердженням грузинської сторони, збив грузинський беззбройний безпілотний літак біля території Абхазії.

"Сьогодні питання про скликання засідання знов буде розглянуто на консультаціях Ради Безпеки", - відзначив Аласанія.

Він припустив, що засідання може відбутися "або завтра, або в найближчий день", оскільки порядок денний роботи РБ на понеділок вже визначено.

"Якщо таке засідання відбудеться, Давид Бакрадзе предоставить докази порушень Росією суверенітету Грузії", - повідомив представник Грузії при ООН.

Момент атаки грузинського літака(екран РЛС)

Як повідомлялося раніше, вчора винищувач ВПС Росії МІГ-29, який піднявся у повітря із військового аєродрому в Абхазії здійснив атаку і знищив неозброєний безпілотний літак ВПС Грузії, який здійснював плановий патрульний обліт території держави. Після атаки російський літак повернувся на російську територію, а не на абхазський аеродром.

Командування ВПС РФ категорично заперечує атаку російського винищувача на грузинський літак, наполягаючи на тому, що цей літак було знищено ППО Абхазії. Керівництво самопроголошеної держави підтверджує цю версію.

Однак, ці заяви спростовуються записами РЛС та відеокамер знищеного грузинського літака, які чітко зафіксували не тільки клас літака-винищувача і його траекторію руху, а й момент пуску ракети класу "повітря-повітря", яка знищила грузинський літак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.