Благодійник з Києва реконструював Долинський дитбудинок

Автор/джерело -  © “Наше місто”



Дата публiкацiї - 7.12.2009 23:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8637

Міжнародний благодійний фонд Василя Даниліва «Світломрій» завершив реконструкцію Долинського дитячого будинку на Івано-Франківщині, в якому однією великою родиною живе 71 дитина.

Фонд Даниліва «Світломрій» дав нове життя дитячому будинку на Прикарпатті

Згуртована команда з представників фонду і дитячого будинку понад рік працювала над створенням якнайбільш сприятливих умов для всебічного розвитку дітей.

Фонд допоміг провести ремонт основної будівлі і приміщень. Усім необхідним було обладнано спальні, кухні, ігрові кімнати, комп'ютерний клас та музичний зал, бібліотека поповнилася новими книжками. У просторих світлих кімнатах з'явилися живі куточки і великі акваріуми, мешканців яких доглядатимуть самі діти. Без уваги не залишилася і прилегла територія, на якій встановлено сучасні ігрові майданчики, велика альтанка і навіть побудована капличка.

Минулої п'ятниці відбулися урочисті заходи з нагоди завершення реконструкції Долинського дитячого будинку і освячення каплиці за участі керівництва фонду, представників місцевої влади та управління освіти. Вихованці організували для гостей святковий концерт, після якого на знак вдячності подарували гостями зроблені власними руками дарунки, що символізують їхні серця. Фонд у свою чергу порадував дітей солодощами і новими книжками. Окрім того, хлопчики, які захоплюються футболом, отримали по м'ячу з автографом форварда футбольного клубу "Динамо" (Київ) і Національної збірної України Андрія Шевченка. Відомий футболіст не зміг особисто приїхати до дитячого будинку, тому передав дітям відеопривітання.

Засновник і голова правління фонду "Світломрій" Василь Данилів під час проведення урочистостей подякував усім тим, хто допомагав створювати гідні умови для життя і повноцінного розвитку долинських дітей, які з різних причин позбавлені батьківської турботи і ласки. "Сьогодні ви бачите результат нашої роботи за останній рік. Зроблене – це небагато в масштабах країни, але безцінно для дітей, які нарешті зможуть жити, вчитися і розвиватися в гідних умовах", – сказав він.

Член правління фонду, народний артист України Богдан Ступка після концерту відзначив душевну теплоту, відвертість і талановитість дітей-вихованців дитячого будинку. "Я ніколи не забуду очі цих дітей. Це прекрасні очі, які говорять, – тут працюють дуже хороші педагоги", – сказав він та додав, що має намір реалізувати в рамках фонду "Світломрій" декілька творчих проектів для дітей.

В.Данилів під час спілкування с журналістами відзначив, що фонд не планує зупинятися на досягнутому і в 2010 році розпочне повну реконструкцію Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату в Донецькій області, котра стала домом для 200 дітей. "Я навмисно вибрав дитячі будинки на двох полюсах України, щоб показати всім – проблеми дітей скрізь однакові, і ми повинні відповідати за цих дітей і допомагати їм", – сказав він.

В.Данилів також додав, що фонд буде підтримувати вихованців Долинського дитячого будинку і по закінченні ними школи – допомагати в питаннях отримання вищої освіти та забезпечення першого місця роботи.

Довідка: Фонд "Світломрій" створено у 2009 році Василем Данилівим – основним акціонером групи компаній Korlea Invest – крупного гравця на електроенергетичному ринку країн Центральної і Східної Європи. Фонд сприятиме розвитку таких сфер як виховання і освіта, культура, духовність і спорт. Одне із завдань фонду – систематизація і підвищення ефективності соціальних програм, які впродовж останніх років реалізує група компаній Korlea Invest.

Член правління фонду «Світломрій», народний артист України Богдан Ступка та засновник і голова правління фонду Василь Данилів



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.