40 правил життя від мільярдера-хіппі

Автор/джерело -  © «Гармонія»  



Дата публiкацiї - 24.07.2013 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=2902

Засновнику Virgin Group, британському хіппі-мільярдерові Річарду Бренсону, якого всі називають Містером «Так», 18 липня виповнилося 63 роки. Секрет його успіху - в 40 правилах життя, які ми вам представляємо.

Для Містера «Так» не існує «божевільних» ідей. Горілка Virgin або космічний туризм Virgin Galactic - не має значення, адже Річард Бренсон здатний перетворити на «золоту жилу» будь стартап

1. Якщо ви підприємець і не робили помилок, значить ви не підприємець.

2. Не беріться за справу, якщо вона вам не подобається.

3. Я завжди ставився до бізнесу як до приємної розваги та часом забуваю, де закінчується робота і де починається особисте життя.

4. Моя гордість ніколи не заважає мені визнати свою неправоту.

5. Я завжди радий, коли мене обслуговують украй погано. Ні, я зовсім не мазохіст - просто кращі з моїх бізнес-ідей виникли, коли мене погано обслуговували.

6. Моя готовність прислухатися до чужої думки і прийняти пропозиції, які краще моїх, незмінно допомагала мені всі 40 років, що я займаюся бізнесом.

7. У підприємництві немає місця консервативному типу мислення, бо воно підрізає вам крила, робить вас слабкими, нездатними оцінити факти і просто вбиває.

8. Я впевнений: не можна дозволяти, щоб тебе зупинило убоге слівце «не можна».

9. Для мене створити бізнес - значить зробити те, чим можна пишатися, об’єднати талановитих людей і вибудувати те, що може серйозно змінити життя людей, що вас оточують.

10. Не бійтеся йти на прорахований ризик. Іноді краще такий журавель у небі, ніж синиця в руках.

11. Набагато краще обіцяти менше і давати більше, ніж навпаки.

12. Для мене немає нічого гірше, ніж чути, як співробітники вибачаються за свого роботодавця.

13. У бізнесі, як і в житті, важливо робити добро.

14. Я, як і раніше, вважаю за краще розмовляти з людьми, а не листуватися.

 

Мільярдер, насолоджуючись відпочинком у своїх угіддях на Карибських островах, вирішив влаштувати сміливу фотосесію з моделлю Денні Паркінсон

15. Моя найбільша заслуга в тому, що я завжди прагнув надати людям незалежність, можливість відчути відповідальність і був готовий підштовхувати їх до того, щоб вони брали на себе ризик і домагалися мети.

16. Я сам все своє життя намагався триматися якомога далі від кабінетів і в основному працював у трьох місцях: вдома, на яхті і в гамаку.

17. Пам’ятайте: ніхто ще на смертному одрі не шкодував про те, що занадто мало часу проводив в офісі!

18. Я не перестаю бути бізнесменом навіть тоді, коли я в халаті, і, звичайно ж, строгий костюм не додає мені ділових якостей.

19. У кожній організації будь-який керівник - від начальника відділу до топ-менеджера - час від часу повинен зняти свій костюм і забруднити руки.

20. Повідомте працівникам свою електронну адресу і номер телефону. Вони не будуть набридати вам без приводу, але ваші дії дадуть їм потужний психологічний стимул: вони будуть знати, що, якщо рішення проблеми потребує вашої участі, вони можуть звернутися до вас у будь-який час.

21. Підприємець не повинен вважати невдачу негативним досвідом: це просто ділянка на навчальній кривій.

22. Удача не приходить сама собою: над нею треба попрацювати.

23. Я ніколи не кажу: «Я не можу цього зробити, бо не знаю, як це робиться». Я завжди спробую. І не дозволю безглуздим правилами мене зупинити.

24. Як тільки якась справа перестає приносити радість, я починаю подумувати про зміни. Життя занадто коротке, щоб проживати його з кислою фізіономією.

25. Моє гасло: живи весело, а гроші прийдуть.

26. У житті завжди щось виграєш і щось втрачаєш. Будь задоволеним і веселим при виграші. Або не шкодуй про програш і не кайся. Ніколи не озирайся назад - минулого ти все одно не зміниш. Але я намагаюся вчитися на його помилках.

 

Річард Бренсон упродовж шести годин польоту з Австралії до Малайзії попрацював стюардесою на рейсі свого конкурента після програного парі

27. Якщо ви починаєте новий бізнес і питаєте мене, яким уроком я міг би поділитися з вами, то я скажу: «Проявляйте порядність при укладанні кожної вашої операції. Не шахраюйте, але прагніть до перемоги».

28. Найголовніше, чого я завжди прагну добитися, - це стримувати слово, яке комусь дав.

29. Моральність - зовсім не порожній звук в бізнесі. У ній весь сенс.

30. Бізнес покликаний покращувати і збагачувати життя людей, в іншому випадку його і починати не варто.

31. Потоваришуйте зі своїми ворогами - це хороше правило як для бізнесу, так і для життя.

32. Успіх, що прийшов до вас одного разу, не прогодує вас все життя.

33. Ви повинні ставитися до людей так, як ви ставитеся до самого себе, і навіть краще.

34. Справжнє лідерство полягає в тому, щоб спокійно і ясно вміти пояснити, чому було прийнято те чи інше рішення.

35. Гроші - поганий показник успіху. Гірше тільки слава.

36. Якщо ви запитаєте, у що я вірю більше за все, я відповім: у свою сім’ю.

37. Я щаслива людина. Я сміюся завжди. Я люблю людей, життя, гарні жарти. Я дійсно згоден з тим, що сміх облагороджує душу.

38. Моя історія - тільки моя, така стратегія спрацює не для кожного.

39. Думаю, я не зупинюся, поки не впаду.

40. Я твердо переконаний, що в житті немає нічого неможливого.

* * *

 

«Ще не всі колеса винайдені: світ надто дивний, щоб сидіти склавши руки» - сер Річард Бренсон

Сер Річард Чарльз Ніколас Бренсон (народився 18 липня 1950 в лондонському районі Блекхет) - британський підприємець, засновник корпорації Virgin Group, що включає до свого складу близько 400 компаній різного профілю. Один з найбагатших жителів Великобританії з статком, оцінюваним за станом на березень 2013 року в 4,6 мільярдів доларів США. Чарльз Бренсон відомий широкій публіці своїми екстравагантними вчинками, у тому числі неодноразовими спробами побити різні світові рекорди.

На думку Бренсона, люди - головна цінність організації, тому він надає величезного значення команді Virgin. В авіалініях Virgin Blue один раз на 3 місяці всі керівники компанії відправляються носити багаж. Вони виходять на роботу рівно о 4 ранку і працюють цілу зміну вантажниками. Це дає їм можливість зрозуміти складність і труднощі цієї роботи...

Бренсон твердо переконаний, що віддача більше, якщо влада децентралізована, а співробітники відповідають за свої дії. При цьому в компанії важлива атмосфера позитиву і доброзичливості, яку легко організовує Бренсон - любитель гумору, парі і корпоративних пікніків.

Візитною карткою мільярдера стало вміння домагатися бажаного на будь-якому терені. Як справжній англійський джентльмен, сер Річард Бренсон завжди тримає слово. Він щиро вважає, що ніхто і ніщо не повинно зупиняти людини на шляху до його мети. При цьому мова йде не тільки про бізнес, а й благодійність та захист навколишнього середовища, в яких Бренсон теж досяг успіху. Саме цей образ успішного чоловіка, який повністю контролює ситуацію, але не забуває допомагати нужденним і дуркувати - робить особистість Річарда Бренсона такою привабливою.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.