Євромайдан: затримані, зниклі, загиблі (список)

Автор/джерело -  © Радіо Свобода 



Дата публiкацiї - 29.01.2014 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3054

Радіо Свобода наводить список тих, кого затримували правоохоронні органи в зв’язку з протестами в Україні, що тривають від 21 листопада 2013 року. Він є неповним і оновлюється.

Нігоян Сергій (Самвел), один з охоронців Майдану, 20 років, родом з Дніпропетровської області. Загинув 22 січня

Окремо наводимо списки затриманих міліцією в Черкасах упродовж 23-27 січня, в Сумах та в Кіровограді.

Також наводимо наявні у нас дані про зниклих і загиблих людей.

Всі ці дані збираються кореспондентами Радіо Свобода, активістами «Євромайдан SOS» та іншими медіа.

Тут (або внизу публікації) також можна познайомитися зі списком осіб, з якими рідні та знайомі втратили зв’язок після 16.01. Він складений активістами «Євромайдан SOS».

Тут можна познайомитися зі списком затриманих та заарештованих осіб разом із даними про наданих їм адвокатів, складеним Координаційним центром надання правової допомоги. У ньому є дані щодо затриманих у Запоріжжі та Дніпропетровську.

ЗААРЕШТОВАНІ в Кіровограді, за даними агентства «Перевесло»

Кіровоградська ВО «Майдан» пов’язує ці арешти та затримання з активною участю цих кіровоградців у Євромайдані. У разі затримання закликають телефонувати за такими номерами для отримання допомоги: 095 794 30 72, 066 998 18 90.

Деркач Ігор, член ВО «Свобода», 4 доби арешту

Горбовський Сергій, голова міської організації УДАРу, 15 діб арешту

Гуцалюк Максим, член ВО «Свобода», 15 діб арешту

Коваль Святослав, активіст ВО «Свобода», 15 діб арешту

ЗАТРИМАНІ в Кіровограді

Гречуха Микола, активіст Євромайдану, депутат Кіровської райради

Якименко Ігор, член ВО «Свобода»

Ратушняк Олександр, голова Кіровоградської
обласної організації «Просвіта»

Єгоров Віталій, керівник ультрасів кіровоградської «Зірки»

Коваль Віталій, керівник кіровоградського Автомайдану та організації «ДАЇ не ДАЙ»

ЗАТРИМАНІ В СУМАХ, за інформацією Радіо Свобода

Всі значаться як особи, підозрювані у вчиненні кримінального правопорушення.

Ігнатьєв Георгій, 23 роки. Міра запобіжного заходу: домашній арешт із носінням електронного браслета.

Медушевський Владислав, 38 років. Міра запобіжного заходу: домашній арешт.

Ревенко Олександр, 25 років. Міра запобіжного заходу: домашній арешт із носінням електронного браслета.

Репетун Олександр, 45 років, депутат Сумської міської ради від «Батьківщини»

Ткаченко Юрій, 39 років. Міра запобіжного заходу: домашній арешт.

Товстуха Олександр, 21 рік. Міра запобіжного заходу: домашній арешт.

Чурілов Роман, 18 років. Міра запобіжного заходу: домашній арешт.

Шарий Олег, 25 років. Міра запобіжного заходу: домашній арешт із носінням електронного браслета.

Шеремет Дмитро. Перебуває в лікарні зі струсом мозку, забоями та розсіченням обличчя. Мають перевести в іншу лікарню та взяти під варту.

ЗАТРИМАНІ в Черкасах під час розгону автомайданівців у ніч проти 27 січня

Загалом затримали 16 осіб, за інформацією УНІАН. Міра запобіжного заходу: тримання під вартою.

Боришевський Віктор, 1973 р.н., Броварський район, с. Куляженці.

Горон Микола, 1977 р.н., Тернопіль, перебуває у лікарні.

Красненчук Роман, 1990 р.н., Київ.

Колотій Ігор, 1972 р.н., Львівська область, Радихів.

Мартиненко Вадим, 1987 р.н., Броварський район, с. Гоголів.

Поярков Сергій, 1965 р.н., Київ, зв’язку з ним немає.

Хаджинов Сергій, 1974 р.н., Київ. 28 січня суд у Черкасах без присутності адвоката визначив міру запобіжного заходу: два місяці тримання під вартою. Про це повідомив Віталій Уманець на своїй сторінці у Facebook. Слідчий Руслан Андріяш запевняв адвоката, що суд відбудеться в інший день.

Журавчак Павло, 1983 р.н., Львівська область, смт Східниця, перебуває у лікарні.

ЗАТРИМАНІ, ЗААРЕШТОВАНІ в Києві та інших містах

Абрамян Рудольф, таксист, затриманий разом з автомайданівцями. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Дружина Юлія Абрамян розповіла «5 каналу», що він лише виконував замовлення від клієнтів – віз пасажирів з Лісового масиву в центр міста в ніч проти 23 січня. Його автівку знайшли потрощеною.

Алексєєв Михайло, активіст Євромайдану, 34 роки. Міра запобіжного заходу, визначена Дарницьким судом, – два місяці тримання під вартою. Інкримінують участь у масових заворушеннях, опір працівникам міліції, що нібито використовував при цьому бити, газові балончики, зброю. Такі речі при затриманні вилучені не були. Свідки обвинувачення: бійці «Беркуту».

Андрійчук Степан, 65 років, інвалід третьої групи, має хворі ноги. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Приїхав на свято Соборності, прийшов на Грушевського. Депутат від «Батьківщини» Лілія Гриневич розповіла, що його там просто схопили, коли чоловік спостерігав за подіями.

Апальков Віктор, приватний підприємець. Міра запобіжного заходу, визначена Солом’янським судом: місяць тримання під вартою. Інкримінують масові заворушення.

Артюшенко Ігор, співорганізатор Євромайдану в Запоріжжі. Затримали 27 січня. Брат Богдан Артюшенко повідомив, що йому по телефону повідомили про затримання на 72 години й назвалися представниками Запорізького УБОЗу. Як розповіли очевидці, близько 19.00 в районі супермаркету «Амстор» на вулиці Перемоги в Запоріжжі пролунав вистріл в повітря, після чого Ігоря Артюшенка силою посадили в синю "Таврію" й відвезли в невідомому напрямку. 28 січня його адвокат Олександр Пеньков підтвердив затримання. Воно було здійснене без постанови суду, без вручення повістки й повідомлення про підозру, повідомив портал «Коментарі: Запоріжжя».

Ахромєєв Віталій. Міра запобіжного заходу, визначена Солом’янським судом Києва, – місяць тримання під вартою. Інкримінують масові заворушення.

Біда Дмитро, активіст «Правого сектора». Затримали на п’ять діб у Миколаєві, доправили до центрального РОВД міста. Брав участь у мирній ході активістів Майдану, запропонував миколаївцям іти у облдержадміністрацію. Досудове слідство вестиме СБУ. Інкримінують «екстремістську діяльність» (частина 1 статті 110-1 ККУ), повідомила прес-служба прокуратура в Миколаївській області.

Бука Олександр, 1986 р. н. Знімав з планшета мітинг. Участі в штурмі ОДА не брав. Після того повернувся додому. Затримали, коли вийшов з дому. Знаходиться в СІЗО, за інформацією обласної організації УДАРу. Пообіцяли випустити під заставу.

Войтко Ярослав. Міра запобіжного заходу, визначена Дарницьким судом Києва: два місяці тримання під вартою. Сильно постраждав на Грушевського. Міліція знайшла його в лікарні швидкої допомоги.

Володько Сергій, 20 років. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Інформація «Євромайдан SOS».

Гаврилів Мар’ян, фотограф-фрілансер зі Львова. Затримали на Грушевського, знімав події, що там розгорталися. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва: два місяці тримання під вартою.

Гаврилів Омелян, автомайданівець. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою, повідомило espreso.tv.

Горський Микита, автомайданівець. Міра запобіжного заходу, визначена Дарницьким судом Києва, – два місяці тримання під вартою, повідомив «Євромайдан SOS». Хлопця обвинувачують у нападі на «Беркут».

Гурмак Любомир, утримується в Лук’янівському СІЗО Києва. Інформація «Євромайдан SOS».

Гуць Маркіян. Міра запобіжного заходу, визначена Святошинським судом Києва: два місяці тримання під вартою. Інкримінують масові заворушення.

Давидяк Віктор, 20 років, студент, родом зі Львова. Міра запобіжного заходу – два місяці тримання під вартою. На засідання Оболонського суду привезли з лікарні, на той момент дуже погано почувався, побита спина, за інформацією «Євромайдан SOS». З суду повезли в СІЗО.

Дидик Нестор, автомайданівець. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, ˗ два місяці тримання під вартою. Інформація «Євромайдан SOS».

Дишкант Юхим, 25 років, поет, автор книг «Мріяла вишнями вулиця», «Гітарна кров» та «Рам’я». Міра запобіжного заходу, визначена суддею Дарницького суду Києва Наталею Кириченко, – два місяці тримання під вартою. Суд відмовився заслуховувати свідків захисту, слухав лише свідків обвинувачення – трьох беркутівців, повідомила «Українська правда». Вранці 20 січня Юхим разом з друзями йшов пішки додому з Майдану. Неподалік від меморіалу Голодомору до них підійшли 10-15 так званих тітушок і почали бити. Після цього ті, хто бив, заявили, що викликають міліцію. Натомість на місце події прибув мікроавтобус з «Беркутом» і забрав побитих активістів до міліції. Сторона обвинувачення інкримінує порушення статей Кримінального кодексу щодо організації та участі в масових заворушеннях.

Житній Дмитро, 44 роки. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Був побитий. Інформація «Євромайдан SOS».

Зелинський Сергій, автомайданівець, 31 рік. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Інформація «Євромайдан SOS».

Іванюк Андрій, випускник університету Карпенка-Карого, режисер драматичного театру. Міра запобіжного заходу, визначена Деснянським судом Києва, – місяць тримання під вартою. В університеті наголошують, що до подій у ніч на 20 січня не мав стосунку. За версією обвинувачення, у ніч на 20 січня брав активну участь у масових заворушеннях на вулиці Грушевського. За словами друзів, при затримання били в голову, вимагали зізнатися, з якої партії.

Зуховський Сергій, 18 років, з села Леськи Черкаського району. Його нібито затримали разом з іншими мітингувальниками під Черкаською ОДА. Мати хлопця бачила його на відео з місця подій, хлопець ніс поранену дівчину до карети швидкої, після цього його нібито й затримали. Мати Тетяна Духовська шукає його й просить міліцію показати, що син живий, пише Gazeta.

Ленець Андрій, автомайданівець, 41 рік. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. За словами очевидців, після побиття «Беркутом» ледве пересувається, вибиті зуби. Інформація «Євромайдан SOS».

Лісовенко Андрій, активіст Євромайдану, 43 роки. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Перед тим, як був затриманий, поїхав забрати поранених з лікарні й не повернувся. Пізніше з’ясувалося, що його затримали разом з автомайданівцями. Машина потрощена. Після затримання потрапив до лікарні, був побитий. Інформація «Євромайдан SOS».

Лоза Андрій, журналіст інтернет-видання та газети ВО "Свобода". Затримали 19 січня на Грушевського під час виконання редакційного завдання. Інкримінують масові заворушення. Міра запобіжного заходу, визначена Шевченківським судом: два місяці тримання під вартою.

Карагяур Володимир, журналіст інтернет-каналу «Спільнобачення». Міра запобіжного заходу, визначена Дніпровським судом Києва: два місяці тримання під вартою. Затримали на зупинці, де купував пальне для генераторів, про що повідомили його колеги. Інкримінують організацію масових заворушень.

Кізюк Іван, з Тернополя. Затримали в Києві 25 січня. 26 січня Святошинський суд Києва відпустив хлопця під особисте зобов’язання, має тепер перебувати за місцем прописки.

Кобзар Ігор, автомайданівець. Міра запобіжного заходу, визначена Дарницьким судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Висувають обвинувачення, за якими загрожує від 2 до 6 років позбавлення волі, повідомив депутат від УДАРу Олександр Мочков.

Ковальов Вадим, студент університету Карпенка-Карого. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці (до 20 березня) домашнього арешту в гуртожитку. В університеті наголошують, що до подій у ніч на 20 січня не мав стосунку. За версією обвинувачення у ніч на 20 січня брав активну участь у масових заворушеннях на вулиці Грушевського. За словами друзів, при затримання били в голову, вимагали зізнатися, з якої партії. За інформацію LB.ua, до суду його шпиталізували зі струсом мозку, хлопцю тричі викликали швидку, але це не завадило прокурорам та суду винести його справу на розгляд.

Ковальчук Артур, 29 років, випускник «Острозької Академії» та Kyiv School of Economics, молодший науковий співробітник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій. Міра запобіжного заходу, визначена Голосіївським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Був затриманий «Беркутом» разом з поетом Юхимом Дишкантом та музикантом і культурологом Дмитром Москальцем вранці 20 січня не на Грушевського, а за кілька зупинок від тієї вулиці – біля меморіалу Голодомору. Перед цим його побили так звані тітушки, йому зламали носа. Інкримінують порушення статей Кримінального кодексу щодо організації масових заворушень.

Костур Олександр, 21 рік, студент, родом з міста Долина Івано-Франківської області, напівсирота, батько – інвалід 1-ої групи. Був затриманий «Беркутом» під час атаки силовиків на Грушевського 22 січня. Міра запобіжного заходу: два місяці тримання під вартою. Перебуває в Лук’янівському СІЗО. Повідомили читачі Радіо Свобода.

Котляр Андрій, студент університету Карпенка-Карого. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці (до 20 березня) домашнього арешту в гуртожитку. В університеті наголошують, що до подій у ніч на 20 січня не мав стосунку. За версією обвинувачення у ніч на 20 січня брав активну участь у масових заворушеннях на вулиці Грушевського. За словами друзів, при затримання били в голову, вимагали зізнатися, з якої партії. Фільм про Майдан, знятий ним разом з іншим заарештованим Олександром Шкрабаком, можна переглянути тут.

Кравцов Олександр, автомайданівець. Міра запобіжного заходу – два місяці тримання під вартою. За словами депутата «Батьківщини» Павла Петренка, після затримання «Беркут» кілька годин тримав на колінах на снігу, змушував кричати «Слава Беркуту». Машину затриманого, за його словами, оглядали через п’ять годин після того на подвір’ї Оболонського РУ МВС, де зафіксували в багажнику бити й каски. Обвинувачують у тарані й нападі на машину «Беркуту» (до 6 років позбавлення волі).

Кудинов Антон, журналіст. Міра запобіжного заходу, визначена Солом’янським судом Києва: місяць тримання під вартою. Інкримінують масові заворушення, хоча затримали його в інший день. Розповів журналістам ТСН, що підійшов до «Беркуту» зовсім не для того, щоб битися, тримав білий прапор у руках.

Курій Іван, 1988 року народження, з Трускавця Львівської області. За інформацією Євромайдан SOS, перебуває в СІЗО. Останній раз на зв’язок виходив о 19.00 19 січня з сестрою. Інкримінують масові заворушення, напад на «Беркут», підпал автобуса.

Майборський Віталій, родом з Калуша. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – домашній арешт, за інформацією «Євромайдан SOS». ­­­Адвокат оскаржує рішення, наголошує, що застосування й такого запобіжного заходу є безпідставним.

Мандич Олександр, автомайданівець, 30 років. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Інформація «Євромайдан SOS».

Маркус Володимир, активіст Майдану, затриманий разом з журналістом Володимиром Карагяуром на автозаправці, де той купував пальне для генераторів. Міра запобіжного заходу, визначена Дніпровським судом Києва: два місяці тримання під вартою. Інкримінують масові заворушення.

Маркус Олександр, активіст Майдану, затриманий разом з журналістом Володимиром Карагяуром. Міра запобіжного заходу, визначена Дніпровським судом Києва: два місяці тримання під вартою. Інкримінують те саме, що й іншим: масові заворушення.

Мартиненко Сергій, автомайданівець, 26 років. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом, – два місяці тримання під вартою. Інформація «Євромайдан SOS».

Мисяк Ігор, 20 років. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Інформація «Євромайдан SOS».

Москалець Дмитро, 28 років, культуролог, музикант, організатор фестивалю провінційного кіна «КУ-КУ-ЛЯ» та співавтор проекту «У затінку дівчат-квіток». Міра запобіжного заходу – два місяці тримання під вартою. Був затриманий «Беркутом» разом з поетом Юхимом Дишкантом та науковим співробітником Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Артуром Ковальчуком вранці 20 січня не на Грушевського, а за кілька зупинок від тієї вулиці – біля меморіалу Голодомору. Наголошує, що вони не брали участі у сутичках на Грушевського. Перед затриманням «Беркутом» їх побили так звані тітушки. Ті вимагали від активістів «віддати арматуру, балони», але серед особистих речей активістів нічого з цього не було. Інкримінують порушення статей Кримінального кодексу щодо організації масових заворушень.

Окулов Данило, студент університету Карпенка-Карого. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці (до 20 березня) домашнього арешту в гуртожитку. В університеті наголошують, що до подій у ніч на 20 січня не мав жодного стосунку. За версією обвинувачення у ніч на 20 січня брав активну участь у масових заворушеннях на вулиці Грушевського. За словами друзів, при затримання били в голову, вимагали зізнатися, з якої партії.

Остапієнко Денис. Запобіжний захід, визначений Оболонським судом, – два місяці тримання під вартою. (espreso.tv.)

Пальоха Ігор, автомайданівець. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом, – два місяці тримання під вартою. Їхав допомогти тим, хто повідомив, що потрапив у засідку «Беркуту». За інформацією «Євромайдан SOS», він є одним із тих, кого спецпризначенці найтяжче побили.

Пасічник Микола, 72 роки, родом з Вінниччини. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою, згодом замінена на домашній арешт. При затриманні на Грушевського вилучили рибу, сало і хліб. Заарештували за кидання каміння у бік правоохоронців. На даний момент перебуває під домашнім арештом.

Подлобніков Віталій, лідер Запорізької організації ВО «Свобода». Затримали 27 січня, повідомив кореспондент Радіо Свобода. Причини та обставини затримання невідомі.

Попович Василь, затриманий на Грушевського. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – домашній арешт. Інформація отримана від народного депутата від УДАРу Ірини Геращенко.

Пужак Ярослав, автомайданівець, 19 років. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Інформація «Євромайдан SOS».

Рубцов Денис, автомайданівець. Міра запобіжного заходу, визначена Дарницьким судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Депутат від УДАРу Олександр Мочков перебував на судовому засіданні й повідомив, що «Беркут» дуже побив активіста. Йому наклали 17 швів на голові, має струс мозку та гематоми. Висувають обвинувачення, за якими загрожує від 2 до 6 років позбавлення волі.

Савич Максим, з Рівного. 23 січня жорстоко побили на вулиці Інститутській у Києві. Справу мав розглядати Деснянський суд Києва. Хлопець перебуває в Олександрівській лікарні Києва під вартою. Інкримінують масові заворушення.

Сайдаков Дмитро, автомайданівець. Міра запобіжного заходу, визначена Дарницьким судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Висувають обвинувачення, за якими загрожує від 2 до 6 років позбавлення волі.

Салига Олексій, автомайданівець, 29 років. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Інформація «Євромайдан SOS».

Сергієнко Денис, автомайданівець, родом з Луганщини, 32 роки. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. За інформацією «Євромайдан SOS», дуже побитий, автівка фактично знищена. Espreso.tv повідомило, що участі в акції Автомайдану не брав.

Сидоренко Олександр, 20 років, з Кривого Рогу. Затримали 21 січня. Міра запобіжного заходу, визначена Солом’янським судом Києва: два місяці тримання під вартою. За інформацією «Євромайдан SOS», у тяжкому стані.

Симонов Сергій, затриманий на Грушевського. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – домашній арешт. Інформація «Євромайдан SOS».

Скорик Олександр, пенсіонер. Затримали під час штурму «Беркутом» медпункту на Грушевського. Міра запобіжного заходу, визначена Святошинським судом Києва: два місяці тримання під вартою.

Слівінський Василь, родом з Калуша. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – цілодобовий домашній арешт, повідомив Євромайдан SOS. Був затриманий 22 січня на Європейській площі в Києві, поруч з готелем «Дніпро».

Смалій Віктор, адвокат затриманого активіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзиндзі, батько чотирьох дітей. Міра запобіжного заходу, визначена 21 грудня, – два місяці тримання під вартою. Інкримінують замах на життя судді. Колегія суддів Апеляційного суду Києва на чолі з суддею Марією Приндюк залишила Віктора Смалія в СІЗО. Суддя відома тим, що в квітні 2004 року ухвалила рішення закрити кримінальну справу проти генерала Олексія Пукача, головного фігуранта справи Георгія Гонгадзе, за фактом знищення документів, що мали відношення до розслідування справи. 21 січня суддя Дніпровського суду Києва Владислава Макарчук ухвалила рішення залишити Смалія ще на один місяць за ґратами.

Стогов Антон, затримали 20 січня в трьох кілометрах від Грушевського. Міра запобіжного заходу: два місяці тримання під вартою. Інформація «Євромайдан SOS».

Сутик Богдан, 32 роки. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Інформація «Євромайдан SOS».

Танаєв Євген, громадянин Таджикистану. Міра запобіжного заходу, визначена Солом’янським судом, – місяуь тримання під вартою. Інкримінують масові заворушення.

Тюк Федір. Міра запобіжного заходу, визначена Солом’янським судом, – місяць тримання під вартою. Інкримінують масові заворушення.

Фролов Олег, автомайданівець. Затримали на вулиці Лютеранській у Києві. Перебуває у важкому стані в лікарні: перелом руки, зашита губа, через що не може говорити, має інші травми. Суд його справу щодо вибору міри запобіжного заходу не розглядав через стан здоров’я затриманого, повідомив депутат від УДАРу Олександр Мочков.

Холод Іван, 1960 р. н., інвалід 2-ої групи, підозра на третій інсульт. Затриманий 22 січня на Грушевського. 24 січня Святошинський суд визначив міру запобіжного заходу: два місяці тримання під вартою. До нього не пускали родичів. Через два дні суд звільнив з-під арешту через важкий стан здоров’я, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Хробуст Юрій, студент університету Карпенка-Карого. Міра запобіжного заходу, визначена Оболонським судом Києва, – два місяці (до 20 березня) домашнього арешту в гуртожитку. В університеті наголошують, що до подій у ніч на 20 січня не мав жодного стосунку. За версією обвинувачення, у ніч на 20 січня брав активну участь у масових заворушеннях на вулиці Грушевського. За словами друзів, при затримання били в голову, вимагали зізнатися, з якої партії.

Цибульський Максим. Міра запобіжного заходу, визначена Святошинським судом, – два місяці тримання під вартою. Інкримінують масові заворушення.

Цилицький Владислав, випускник КПІ, програміст компанії SAMSUNG, затримали на Грушевського. За словами друзів, дуже сильно побив «Беркут», зламаний ніс, вибита щелепа. Інскримінують масові заворушення. Міра запобіжного заходу – місяць тримання під вартою. Судили заочно. Перебуває в міській лікарні швидкої допомоги.

Шкрабак Олександр, студент університету імені Карпенка-Карого. Міра запобіжного заходу, визначена Деснянським судом Києва, – місяць тримання під вартою. В університеті наголошують, що до подій у ніч на 20 січня не мав стосунку. За версією обвинувачення, у ніч на 20 січня брав активну участь у масових заворушеннях на вулиці Грушевського. За словами друзів, на Подолі до студентів під’їхали десять чоловіків у цивільному, били їх ногами в голову і зрештою відвезли у відділок. Дорогою вимагали зізнатися, з якої вони партії. Фільм про Майдан, знятий ним разом з іншим заарештованим Андрієм Котляром, можна переглянути тут.

Шминдюк Андрій, автомайданівець. Міра запобіжного заходу, визначена Дарницьким судом Києва, – два місяці тримання під вартою. Висувають обвинувачення, за якими загрожує від 2 до 6 років позбавлення волі, повідомив депутат від УДАРу Олександр Мочков.

Юрченко Дмитро, затримали за те, що перевозив у своїй автівці автомобільні шини. Справу має розглянути Солом’янський суд Києва. Інформація «Євромайдан SOS».

ЗАТРИМАНІ В СМІЛІ 23 СІЧНЯ

Доправлені до Соснівського СІЗО в Черкасах, за інформацією «Євромайдан SOS». Інкримінують масові заворушення та опір міліції. Щоб дізнатись деталі, «Євромайдан SOS» просить телефонувати за цим номером 063 389 79 78.

Ємельянов Тімур, 23 роки, сирота, Смілянський суд визначив міру запобіжного заходу– два місяці тримання під вартою. Хлопець наголошує, що участі в масових заворушеннях не брав. Адвокат безуспішно клопотав про м’якішу форму запобіжного заходу. Рішення ухвалив суддя Калашник.

Ілященко Олександр, 38 років
Сушер Віталій Віталійович
Коваленко Олег, 21 рік
Вальчук Сергій, лікар, 28 років
Коргут Ярослав,18 років
Харай Володимир, 24 роки

ЗАТРИМАНІ 25 СІЧНЯ В ЧЕРКАСАХ

Місцева влада заборонила збиратися більше двох осіб після 18.00

Безверхий Денис, 17 років
Більцов Павло, 17 років
Біляєв Олександр, 15 років
Букша Олександр, 21 рік
Вакуленко Сергій, 20 років
Деркач Назар, 15 років
Завірюха Андрій, 16 років
Залозний Олексій, 16 років
Іващенко Давид, 16 років
Камінський Віталій, 22 роки
Каплун Олександр, 24 роки
Кожухар Олександр, 16 років
Козеренко Олександр, 27 років
Куліков Сергій, 15 років
Кульчицький Андрій, 16 років
Ласкавий Ігор, 27 років
Мисенко Роман, 15 років
Мошинський Андрій, 16 років
Небилиця Євгеній, 15 років
Нехейма Богдан, 20 років
Нечипоренко Олег, 17 років
Нікітін Олег, 16 років
Носенко Роман, 15 років
Пархоменко Владислав, 17 років
Слюсар Валерій, 16 років
Сокирка Максим, 15 років
Тимохов Владислав, 15 років
Усенко Костянтин
Усенко Сергій, 21 рік
Фотенко Юрій, 25 років
Юзефович Віктор, 18 років
Юркевич Олександр, 18 років

ЗНИКЛІ



Булатов Дмитро, один з організаторів Автомайдану. Про зникнення повідомили родичі. Востаннє на зв’язок виходив вечері 22 січня. У списку затриманих автомайданівців Дмитра Булатова немає. Якщо маєте будь-яку інформацію, прохання телефонувати за номерами (093) 18-333-40, (050) 8000-167.

Григорян Інна, ніби зі Львова. Інформацію про її зникнення повідомили активісту на Михайлівській площі 30 листопада. Він передав її до «Євромайдан SOS». Його активісти з допомогою міліції та влади Львівської області провели розслідування і з’ясували, що жодна особа з таким іменем і прізвищем там не зареєстрована. Столична міліція знайшла у Києві двох людей з таким ім’ям. Ці жінки не були присутніми на Майдані у ніч з 29 на 30 листопада. Рідні чи знайомі не звертались до правоохоронних органів з проханням знайти цю людину. У відповіді МВС на депутатський запит Геннадія Москаля вважається як безвісти зникла після подій 30 листопада на Майдані.

Карбишев Андрій, волонтер Євромайдану, родом з Івано-Франківська, мешкає в Білій Церкві. 25 січня вдень поїхав за межі Майдану, подзвонив, що повертається, і відтоді не виходить на зв’язок, повідомила на своїй сторінці у Facebook волонтер Оксана Хмілевська. Телефони вимкнені.

Прийдун Володимир. Народний депутат від «Батьківщини» Леся Оробець назвала його з-поміж тих зниклих після силового розгону Майдану 30 листопада, кого не вдалося досі розшукати станом на середину січня. У відповіді МВС на депутатський запит Геннадія Москаля щодо безвісти зниклих людей після розгону від 13 грудня 2013 року Володимир Прийдун з-поміж нерозшуканих осіб не значиться.

Олександр Шацький, 1954 р.н. правозахисник і екс-прокурор. З 28 січня з 13-00 не виходить на зв’язок. Він надавав постраждалим від зачистки Запоріжжя безкоштовну юрдопомогу.

Шинкарук Анатолій, 1959 року народження, родом з Вінниці. Безвісти зник ще 1 червня 2013 року. Рідні впізнали його в сюжеті, знятому Першим телеканалом (Росія) з Майдану 24 листопада 2013 року. МВС назвало чоловіка з-поміж тих, хто вважається як безвісти зниклий після силового розгону мирного Євромайдану в ніч з 29 на 30 листопада. Прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом його безвісного зникнення.

ЗАГИБЛІ

Вербицький Юрій, 50 років, активіст Євромайдану зі Львова. Його викрали 21 січня разом з активістом Ігорем Луценком з Олександрівської лікарні в Києві. Наступного дня в лісі біля Києва було виявлено тіло Юрія Вербицького, який помер від катувань на сильному морозі, його руки були зв’язані скотчем. В МВС заявили, що Юрій Вербицький помер «від переохолодження, а тілесні ушкодження, які він отримав, не пов’язані зі смертю». Триває слідство.

Жизневський Михайло, 25 років, громадянин Білорусі, входив до самооборони Майдану. Загинув 22 січня під час подій на Грушевського від наскрізного вогнепального поранення в серце.

Нігоян Сергій, один з охоронців Майдану, 20 років, родом з Дніпропетровської області. Загинув 22 січня 2014 року від поранення, спричиненого свинцевою картеччю під час подій біля стадіону «Динамо» на Грушевського. У МВС заявили, що набої, якими були завдані смертельні рани, не перебувають на озброєнні в міліції.



Сеник Роман, 45 років, родом з Яворівщини Львівської області, помер у київській лікарні. Про це повідомила народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех. Його тяжко поранили 22 січня на Грушевського. У нього було важке поранення в легені, переніс кілька операцій, довелося ампутувати руку, кілька діб лікарі боролися за життя Романа.

 


 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.