Донецькі світанки

Автор/джерело -  © Юрій Фоменко, «Земля Мамаїв» 



Дата публiкацiї - 19.11.2014 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3285

З третіми півнями зникає нечиста сила. Зникає попід лісоcмугами, вимкнувши фари на автівках, степовими дорогами. Накоївши брудних справ, тікає. Біжить в надії на щедру плату чужинців. У неї нема своєї землі. Вона квартирує на землі батьків із мрією продати її.

Тікають найманці без роду і племені, їм ніхто і ніде не буде радий. Тікають, залишивши проміжок часу для роздумів. Проміжок до перших променів сонця. З ними прийде радість і спокій. Полетять на перших променях повідомлення і дзвінки з донецьких степів, вітаючи рідних з добрим ранком. Добрим тому, що ранок, не зважаючи на вітер, дощ чи пронизливий холод, є. Він є, і то вже – радість.

Донецький світанок видно в любому куточку України, і він бажаніший за власний. Його стрічають в Карпатах і Бессарабії, Наддніпрянщині й Поліссі, Поділлі й Таврії, Слобожанщині й Буковині. З такою радістю, як донецькі світанки, стрічаються хіба що луганські. У ці світанки просто вірять. І не важливо, що буде за ним. Головне, що він прийшов і почав відлік новій добі, що дає надію.

На сході заграва… Червоне світло над блукаючим з вечора пилом. Окраєць невмитого туманом сонця виглядає у сподіванні, чи не порозумнішав світ за ніч. А світ не порозумнішав – лукаво дивиться назустріч сонцю. Отак і стрічаються погляди у степу надії й брехні.

Звук метала затворної рами як межа ночі й дня. Патрон вже не в патроннику. Ранок. Сонце відірвалося від горизонту і покотилось над зруйнованими містами й селами, над ланам, усіяними мінами та воронками від вибухів, над людьми… Ранок, за яким буде день і буде ніч. І знов буде ранок...

Одного ранку світ все ж схаменеться. Сонячні промені принесуть розум у цей край і розвіють оману. Чисті Думки на світанку в Донецьких степах…

 


 

Завдяки небайдужим патріотам, підрозділ, в якому проходить бойову службу Юрій Фоменко, минулої суботи нарешті отримав тепловізор

* * *

Від “Аратти”. Ми нагадуємо, що наш постійний автор Юрій Фоменко зараз перебуває в зоні АТО у батальйоні територіальної оборони. Ви можете підтримати захисників України фінансово, перерахувавши гроші на картки "Приватбанку".

4149 4377 3574 9317 - Фоменко Юрій Миколайович.
4149 6053 3075 8665 - Мала Лариса Петрівна (Малая Лариса Петровна)

Саме за кошти небайдужих патріотів, підрозділ, в якому проходить бойову службу Юрій Фоменко, минулої суботи нарешті отримав тепловізор.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.