Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Камерний суд

Людина і влада 24310 переглядів

Опубліковано - 8.12.2011 | Всі публікації | Версія для друку

27 травня 1935 тому керівництво НКВС СРСР видало наказ № 00192 про організацію комісій-«трійок», які заміняли суди безпосередньо в місцях ув`язнення. Вони були створені за вказівкою І.В. Сталіна. Нині вони реабілітовані окупаційною владою України...
27 травня 1935 тому керівництво НКВС СРСР видало наказ № 00192 про організацію комісій-«трійок», які заміняли суди безпосередньо в місцях ув`язнення. Вони були створені за вказівкою І.В. Сталіна. Нині вони реабілітовані окупаційною владою України...
Це - не держава, це - злодійська “малина”, що насилу зображає правосуддя та державні процедури.

Засідання Шевченківського районного суду в тюремній камері, з лежачою на нарах Юлією Тимошенко, з не допущеними в ізолятор журналістами і захисниками, - все це, поза всяким сумнівом, увійде в світову історію права як найяскравіший приклад демонстративного абсурду, що не прикривається жодними пристойностями, який не вважає своїм боргом приміряти фіговий листок закону. Те, що ця гротескна комедія проходить всього за 11 днів до саміту “Україна - Європейський Союз”, під час якої українська сторона хотіла б парафувати угоду про асоціацію з ЄС, тільки підсилює неправдоподібність того, що відбувається.

Те, що при цьому активна частина громадян намагається провести мережевий референдум, щоб довести свої європейські пріоритети - на тлі такого ось суду - переконує, що й саме українське суспільство живе в одній реальності, а весь інший світ - в іншій.

Громадяни, дорогі, ну яка Європа? Ну не буває такого в Європі - засідання суду у в'язничній камері. Навіть ті з вас, кому три тисячі разів не подобається Тимошенко, хто вважає її злодійкою, російський газ - дорогим, а вирок - справедливим, могли б задуматися над тим, що ви живете в країні божевільних, в якій суд приїжджає до лежачого на нарах заарештованого, закриває за собою всі двері на замок і починає обговорювати питання про його арешт.
Допит в київському ЧК (30-ті роки минулого століття). Змінилася лише форма...
Допит в київському ЧК (30-ті роки минулого століття). Змінилася лише форма...
Ця історія взагалі - не про Тимошенко. Вона - про нас із вами, про рівень юридичної культури і цивілізованості в країні, яку ви хотіли б бачити в Європі, але яка, даруйте, навіть в Євразії не поміщається. Тому що я багато чого можу розповісти про російське і білоруське правосуддя, написав на тему роботи судів у Москві та Мінську не один саркастичний коментар, але ось такого не пригадаю. Не уявляю собі суду в тюремній камері!

Навіть Ходорковського, якого російська влада ненавидить не менше, ніж українська Тимошенко, на час другого процесу вивезли з колонії, де він відбував термін за першим вироком - і відправили назад тільки після того, як були дотримані всі необхідні процедури. Так, викликає питання сам хід процесу над опальним "олігархом", так, мало у кого є сумніви в заданості вироку, але суд хоча б проходив в будівлі суду, а не в колонії - із захистом, журналістами, прихильниками Михайла Борисовича у залі суду. Не в камері!

У камері - це щось вже зі сталінських часів (а на нашу думку - з часів "святої" інквізиції та написання "Молоту відьом" - прим. Аратти), де підсудних - якщо можна їх так назвати - приводили на засідання "трійок" прямо в будівлі в'язниці і там же і вбивали після винесення вироку. Але це теж не дуже вдале порівняння, тому що таким чином функціювала сталінська лиходійська держава, для того, щоб "трійки" діяли, необхідно було спеціальне - нехай і приховане від очей - рішення влади. І до того ж ця держава ні до кого не хотіла приєднуватися, ні до якої Європі, навпаки - вона сама була центром нової цивілізації узаконеного вбивства невинного й увесь інший світ хотіло до себе приєднати.

Це і вражає найбільше: розмови про європейськість - або євразійство, кому як подобається, - на тлі узаконеного безправ'я. Адже це не держава, це - злодійська "малина", що насилу зображає правосуддя та державні процедури. А таке не може ні до чого приєднатися, не може ніяк функцювати. Воно може тільки красти, оббирати і брехати. І потім згинути.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Людина і влада»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.