Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хто в дзеркалі? Відображення і його вплив

Дозвілля 64536 переглядів

Опубліковано - 26.04.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Хто в дзеркалі? Відображення і його вплив
Складно уявити своє життя без цього предмета побуту. До нього ми звертаємо свої погляди з раннього ранку, перед ним регулярно проводимо короткі хвилини, а деколи - довгі години.

Впродовж дня ми ловимо своє відображення і дивимося на себе наче збоку. І ввечері після важкого дня саме на нього ми кидаємо втомлений погляд.

Мова піде про дзеркала і про роль задзеркалля в нашому житті. Дзеркала в помешканні, дзеркальні вітрини на вулицях, дзеркала в офісах, дзеркала в ресторанах і кафе. За день наше відображення до тисячі разів миготить на різних дзеркальних поверхнях, відображається у всіляких варіантах. Часом ми навіть не помічаємо цього. А часом пильно вдивляємося в своє відображення.

Чи немає небезпеки у світі задзеркалля? Чи не завдає цей світ шкоди нашому життю та здоров’ю? Або, можливо, дзеркала навіть корисні?

Сучасні дизайнерські рішення в своїх сміливих та прогресивних проектах досить активно використовують дзеркала. Дзеркальні стелі, дзеркальні підлоги, дзеркальні стіни, дзеркальні перегородки, дзеркальні дверцята шаф-купе, прикрашені химерними малюнками та орнаментами, столики з дзеркальною поверхнею. Дзеркала візуально збільшують простір у приміщенні, надають йому додаткову глибину і висоту. Створюють тонку атмосферу з натяком навіть на якусь урочистість. В оформленні інтер’єру грамотне використання дзеркал здатне змінити приміщення до невпізнання.

Людям творчості та мистецтва доводиться перед дзеркалами проводити довгі години репетицій . Щоб надати м’якість і плавність рухів, красу і грацію тілу, відпрацювати поставу і вміло керувати мімікою обличчя. За допомогою дзеркала можна поглянути на себе очима іншої людини. Побачити себе таким, яким побачать тебе інші. Довгі тренування, і як результат-бездоганна пластика і міміка відомої людини.

Використовуються властивості дзеркал і дзеркальних поверхонь також і в психології та медицині. Психологи своїм пацієнтам, що страждають неврозами, переживаннями і депресіями, рекомендують частіше дивитися в дзеркало. Останній погляд у дзеркало у людини, що вирішила звести рахунки з життям, може навіть зупинити її і вберегти від фатального кроку.

Однак, крім позитивних аспектів, є й кілька насторожуючих. Вчені одного з інститутів в Нью-Йорку, які займалися вивченням впливу дзеркал на організм людини, з’ясували, що якщо здорова, красива, впевнена у собі, успішна людина, багато часу проводить, споглядаючи на себе в дзеркало, у неї з’являється відчуття хронічної втоми і погіршується пам’ять.

Часто дзеркала використовуються для проведення магічних ритуалів і зцілення хвороб. Ще відомий Паральцес (знаменитий алхімік, лікар і окультист; вважається засновником сучасної хімії та медицини - прим. «Аратти») за допомогою дзеркал і маніпуляцій з ними зціляв хворих людей.

Сучасні вчені доводять, що навіть якщо повне зцілення перед дзеркалом і не настане, то стан хворого однозначно покращиться. Світ задзеркалля працює за дивною системою: здорові можуть позбутися свого здоров’я, а ось хворі - цілком можуть отримати зцілення.

Лікарі-окулісти теж не обійшли дзеркала та їх властивості своєю увагою. Вправи для очей перед дзеркалом чудово впливають на сітківку і на наш мозок. Очні м’язи розслаблюються, внутрішньоочний тиск нормалізується, і показники нашого зору поліпшуються.

Російський вчений, кандидат технічних наук Віталій Правдивцев, що вивчає феномен тонких енергій, вважає, що дзеркала мають властивість пам’яті. Вони запам’ятовують і передають інформацію підсвідомості людини, яка вдивляється в дзеркальну поверхню, тому з дзеркалами потрібно поводитися обережно.

Що стосується давньокитайського вчення фен-шуй, то тут дзеркалам присвячений цілий розділ. За фен-шуй, дзеркала - не просто деталі інтер’єру, це - енергетичні відбивачі, що мають властивість подвоювати все, що в них відображається.

Фахівці не рекомендують чіпляти дзеркала в спальнях. Подружнє ложе або односпальне ліжко не повинні в них відбиватися. Дзеркала не повинні «обрізати» відображення того, хто в них вдивляється. Якщо на дзеркалі з’явилася тріщина, подряпина - від нього краще всього відразу позбутися. Всі дзеркальні поверхні в будинку необхідно утримувати в ідеальній чистоті, а після якоїсь неприємної події в житті, сварки або скандалу - дзеркала найкраще помити. Не варто також вішати дзеркала напроти вхідних дверей.

Крім усього цього, з дзеркалами пов’язано дуже багато народних прикмет і забобонів (наприклад, - завішувати тканиною дзеркала, якщо в домі є покійник - прим. «Аратти»).

Чи вірити в таємничий вплив світу задзеркалля на наше життя чи ні - справа, звичайно, - суто особиста. Але чим довше вдивляєшся в дзеркальну поверхню, тим виразніше розумієш, що це не просто «предмет зі скляною або металевою відполірованою поверхнею, що призначений для відображення того, що знаходиться перед ним», як сказав С. І. Ожегов у своєму словнику, а щось більше...

* * *
Деякі прикмети стосовно дзеркал

1. Розбити дзеркало – до нещастя, адже ви травмували свого дзеркального двійника. Щоб уникнути неприємних наслідків покрутіться тричі або замалюйте найбільші уламки у чорний колір.

2. Ніколи не дивіться у пошкоджені чи розбиті дзеркала. За теорією фен-шуй шкодять не лише потріскані люстерка, але й дзеркала з малюнком, дзеркальна плитка та інші поверхні, які ніби-то розбивають, роздрібнюють поверхню. Все це руйнує енергетику, що в першу чергу, позначається на здоров’ї.

3. Не дивіться довго в очі своєму відображенню – так ви втрачаєте енергію. Взагалі, не варто споглядати своє зображення в дзеркалі довше 10 хвилин. Так, за даними нещодавно проведених досліджень, навіть ті добровольці, які були повністю задоволені своєю зовнішністю, дивлячись у дзеркало впродовж 10 хвилин починали відчувати деяку тривогу, що стрімко переростала в депресію з приводу невдоволення зовнішнім виглядом.

4. Час від часу промивайте дзеркала з сіллю – це зітре негативну інформацію.

5. Якщо дзеркало дуже холодне і напроти нього гаснуть свічі – розбийте і викиньте уламки, тільки так ви позбудетесь негативного впливу.

6. Не тримайте дзеркал у спальні, особливо так, щоб у ньому відображалось ліжко. Краще повісити дзеркало на кухні або у вітальні.

7. Якщо у домі хтось помер – всі дзеркала накрийте непрозорою тканиною.

8. Дітям до одного року не можна дивитись на своє відображення.

9. Дзеркала завжди повинні бути чистими і висіти так, щоб «не зрізати» голову найвищих жителів дому.

10. Люстерко в кишені вбереже від ворога - сховане в кишені, воно відбиває всі недобрі помисли та наміри, а отже і всю негативну енергію, направлену проти вас.

11. Якщо, вийшовши з дому, ви щось забули і змушені повернутися, то, повернувшись додому, покажіть язика своєму відображенню в дзеркалі, а то «шляху не буде». Таким чином задобрюють, відволікають нечисту силу. :-Р

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Дозвілля»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.