Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Діалог між Україною і ЄС завмер до закінчення виборів

Євроінтеграція 19707 переглядів

Опубліковано - 18.10.2012 | Всі публікації | Версія для друку

Діалог між Україною і ЄС завмер до закінчення виборів
У Євросоюзі напряму повязують розвиток діалогу з Києвом від здатності влади провести чесні та відкриті вибори. Водночас загалом єврочиновники скептичні щодо позитивної динаміки у відносинах з Києвом.

Понад п’ять тисяч міжнародних спостерігачів, які згодом мають оцінити демократичність та вільність волевиявлення українців, уже акредитовані в Україні. За результатами цих спостережень Євросоюз складе алгоритм подальшої двосторонньої співпраці з Києвом. Але вже зараз у ЄС занепокоєні підготовкою до голосування й проведенням виборчої кампанії. Про це говорили європейські дипломати та експерти на засіданні Німецького економічного клубу, яке відбулося цього тижня в українській столиці.

Серед питань, які найбільше бентежать європейську спільноту, - проблеми зі свободою ЗМІ, зокрема обмежена можливість перегляду опозиційних та незалежних телеканалів. «Вибори в Україні та інших європейських країнах мають суттєву різницю. У Європі головне питання кого обирають, в Україні - як вибирають», - сказав керівник політичної секції представництва ЄС в Україні Ганнес Шрайбер. За його словами, європейська спільнота дуже сподівається, що хоча б за процедурою ці вибори були подібні до процесу волевиявлення українців 2006 та 2010 років. Тоді міжнародні спостерігачі визнали українські вибори чесними і демократичними.

Зараз представники ЄС констатують, що в Україні є тиск на кандидатів, підкуп виборців, нечесна агітація та непорозуміння з представництвом опозиційних партій у виборчих комісіях. «Клімат недовіри таки є. Визначаючи черговість партій у виборчому бюлетені ЦВК поставила «Батьківщину» під номером 19, а Партія регіонів отримала двадцятий номер. Очевидно коли людина захоче проголосувати за одну партію, а недобачить і помилиться, то її бюлетень буде зіпсований. Хоча у ЦВК запевняють, що все чесно відповідно до процедури», - зазначила постійний представник посольства Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

Політики-в’язні

Європейські представники підкреслюють, що головними критеріями для продовження плідної співпраці офіційного Києва з Брюсселем є проведення демократичних виборів, реальні реформи у сфері юстиції, звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка з ув’язнення.

Разом з тим український експерт, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко впевнений: чим більше європейські політики чинитимуть тиск на українського президента щодо звільнення із в’язниці опозиційних лідерів, тим довше чекатимуть на позитивний результат. «Європейці ніяк не збагнуть, що це - психологія Януковича. Він хоче здаватися сильним і не поступитися, коли на нього тиснуть», - вважає Фесенко.

Керівник представництва Фонду Генріха Белля в Україні Кирило Савін також вважає, що представникам Євросоюзу варто «зберігати холодні голови» щодо України й не поспішати з ідеями про санкції, якщо висунуті умови не будуть виконані. «Це означає, що ЄС вже не визнає результатів виборів, як це було в Білорусі. Це шлях ізоляції, який негативно впливає на двосторонні відносини», - впевнений Савін.

Угода про асоціацію й вибори

Про застосування санкцій щодо офіційного Києва в Брюсселі поки ніхто офіційно не заявляв. Але й, схоже, поки що особливо ніхто не поспішає з розширенням відносин з нею. України нема в списку найбільших економічних партнерів ЄС. Адже лише 0,7 відсотка від всього європейського ринку припадає на торгівлю з Україною, зазначили представники Євросоюзу.

Разом з тим європейці не проти дати українцям більший доступ на цей ринок підписавши Угоду про асоціацію. «Багато країн платять за такий доступ. Україні ми даємо це безкоштовно. В Україні у нас не тільки економічні інтереси. Ми хочемо стабільність у цьому регіоні, але ви мусите розділяти наші цінності. Важко підписати угоду без цього», - каже Шрайбер та наголошує, що підписання Угоди про асоціацію залежатиме від результатів українських парламентських виборів.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Євроінтеграція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.