Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чим озброєна українська армія і чи може вона виконати своє призначення?

Військова справа 44433 перегляди

Опубліковано - 25.01.2013 | Всі публікації | Версія для друку

ЗРК С-300 поставлений на озброєння у СРСР у 1979 р.
ЗРК С-300 поставлений на озброєння у СРСР у 1979 р.
Україна відстала на ціле покоління від провідних держав світу щодо рівня озброєння Збройних Сил.

Це констатував в інтерв’ю Радіо Свобода директор Центру досліджень армії, ВПК і роззброєння Валентин Бадрак.

Таким чином експерт прокоментував заяву начальника Генштабу – головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Володимира Замани про те, що до кінця 2017 року у діяльності війська передбачається запровадити стандарти провідних армій світу. Цю заяву навело УНІАН. За словами Валентина Бадрака, керівництво держави нехтувало проблемами армії всі роки незалежності, виділяючи на оборону обмаль коштів.

– Наскільки реально до кінця 2017 року запровадити у діяльності українського війська стандарти провідних армій світу?

– Українська армія, на сьогодні, на жаль, стосовно використання озброєнь, відстає десь на покоління від провідних армії світу. І тому, навіть якщо пріоритетні програми будуть виконані (а це ракетний комплекс «Сапсан», нові корвети, модернізація всього парку літаків, зокрема, літак Ан-70), навіть це не дасть можливості Україні бути озброєною так, як провідні армії світу. На виконання цих завдань, за нашими підрахунками, треба щонайменше сім років і якщо саме на ці цілі виділятимуть не менше 700-800 мільйонів доларів щороку. Ми можемо погодитися з тим, що буде суттєво поліпшена бойова підготовка, що українська армія перейде на контрактний спосіб комплектування до кінця 2017 року. Але в України немає жодних шансів дістатися такого рівня, щоб оперувати новітніми системами – саме такими, якими оперують нині провідні армії світу.

– Ви кажете, що треба мінімум 700 мільйонів доларів щороку, щоб не відставати у розвитку Збройних Сил України… А скільки на ЗСУ має бути виділено грошей цього, 2013 року?

– Ми можемо розраховувати десь на 200-300 мільйонів доларів. І такі підходи не дозволять активізувати програми, які оголошені пріоритетними.

– Ви заявляєте, що військо України відстає за розвитком від провідних армій світу на ціле покоління…

– Так…

– А коли було закладено таке відставання? При нинішній владі України? Чи й при попередніх?

– Абсолютно справедливо, що це стосується не лише нинішньої влади. Це стосується фактично всіх українських властей, що були від самого початку (здобуття незалежності). Для порівняння – протягом десяти років Україна має військовий бюджет ушестеро менший, ніж Польща. При тому, що Польща має сьогодні удвічі менше військо – сто тисяч вояків.

До того ж, Україна має сьогодні величезну проблему, пов’язану з тим, що вона оперує літаками і зенітно-ракетними системами радянського виробництва і лише згода російської сторони могла б довести ті системи до покоління «4+». Але, наскільки мені відомо, російська сторона навіть відмовляється від переговорів стосовно модернізації українських зенітно-ракетних систем.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Військова справа»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.