Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чоловіче щастя

Психологія та стосунки 25014 переглядів

Опубліковано - 5.02.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Чоловіче щастя
Чим ближче я до сорока років, тим більше знайомих ровесників розлучаються. Деякі йдуть не до молоденьких, але більшість - просто йдуть. Тому що більше не можуть.

Тому що життя з сучасною емансипованою жінкою не виправдовує психовитрат дорослого і вже давно не гіперсексуального чоловіка.

«Щасливі одиниці, та й то хрін розбереш - щасливі вони, чи так добре навчилися обманювати самі себе»

Решта терплять. З міркувань відповідальності та жадібності: а що буде з дітьми, а що скажуть родичі, а як я буду жити, якщо віддам або розділю «нажиту в спільному шлюбі» квартиру, дачу, машину?

По-справжньому щасливі одиниці, та й то хрін розбереш - щасливі вони чи так добре навчилися обманювати самі себе.

Нагадаю, відразу після 23 лютого я написав гидот про нас, мужиків. І обіцяв, щойно відгримить 8 березня, - написати гидот про жінок. Але я обдурив. Я не буду писати про жінок гидоти. Я просто напишу про чоловіче щастя. Чули про таке? Я теж не чув.

«10 способів зробити жінку щасливою». «20 можливостей довести її до оргазму». «100 слів, які хоче чути твоя кохана». Бренд «Жіноче щастя» лізе з усіх шпарин - тільки встигай ухилятися. Що ж до щастя чоловічого, то соціальний запит на це діло під негласним табу. Про те, як зробити чоловіка щасливим, якщо хто і заїкається, то знову жінки. Або через шовіністичне «хі-хі», або через гламурне «сю-сю». Щоб на цю тему всерйоз, публічно і рідною мовою говорили власне чоловіки, я не чув жодного разу. Ми переконали себе в тому, що подібні дискусії - це ознака слабкості. І щоб подолати цю оману, потрібно занадто багато сміливості та неполіткоректності - в сучасному світі стільки не буває.

Насправді, ця презумпція тиші - з почесною колекції застарілих гендерних стереотипів, які ще тримаються лише тому, що нікому не прийшло в голову їх зламати. Якщо транскрибувати цю помилкову мужність в жіночий дискурс, вийде щось на кшталт: «Наша жіноча доля - любити і терпіти». З тих пір як такі висловлювання були популярні, жіноча емансипація зробила величезний крок уперед. Настільки величезний, що, схоже, прийшов час для емансипації чоловічої.

Ні, я не кличу нікого на мітинг, не пропоную складати прокламації і боротися за права чоловіків. Я просто зараз запропоную, - і тобі, чоловік, і тобі, жінко, знайти вагому відповідь на одне нехороше запитання. Звучить воно ось як: «А навіщо нам взагалі людина жіночої статі - з усім її сьогоднішнім культурно-ідеологічним навантаженням - після того, як цій людині виповнюється 40 років і вона остаточно втрачає єдине, що в ній було жіночого - зовнішню привабливість? Що нам тепер з ним робити?»

- Сам поміркуй, - віщає мені за склянкою безалкогольного мохіто черговий ровесник, який учора подав на розлучення. - Чому я повинен і далі все це терпіти?! Давай дивитися на речі зі здоровим цинізмом, відкинувши все це кохання-зітхання, яке євреї вигадали, щоб грошей не платити. Повний пакет жіночих послуг в Москві коштує сьогодні від 30 до 100 тисяч рублів на місяць - залежно від їх якості. Варіантів до біса, і я можу собі дозволити будь-який. Секретарка з інтимом, до прикладу, коштує 70-80 тисяч. Додаємо сюди 10 000 якій-небудь тітоньці за щотижневе прибирання вдома - і виникає питання: «Навіщо мені ця бліда, неадекватна істеричка, яка до того ж ще й курить в квартирі?» Інший варіант: знімаю за 30 тисяч якій-небудь розкомплексованій студентці хорошу квартиру з правом регулярного відвідування по п’ятницях. Нарешті, можна просто стати постійним клієнтом елітного борделю.

- А сімейний затишок? А діти? А душевне тепло?

- Так, це дорогого коштує. Але ж немає вже нічого - ні тепла, ні затишку, ні виховання матір’ю в своїх дітях поваги до батька! - ровесник раптом завівся так, ніби в склянці у нього не мохіто, а горілка з пивом. - Немає і бути не може! Тому що 90 відсотків жінок великого міста, навіть якщо вони виросли в провінції, дуже швидко стають такими ж, як моя дружина. А тих, які залишилися, - занадто мало, щоб ризикувати і вступати з ними в шлюб. Що ти з нею зможеш зробити, якщо вона впаде в неадекват? Закон, культурні норми - все не на твоїй стороні. Ти можеш тільки піти. Зазнавши великих втрат.

Пакет жіночих послуг як альтернатива шлюбу з емансипованою особою - погляд, звичайно, варварський, але все більш популярний, а тому заслуговує осмислення. Далі жінкам зі слабкими нервами краще не читати, тому що зараз я увімкну на повну потужність холодний душ чоловічого прагматизму.
Жіноча привабливість - це вміння зарядити собою повітря. У будь-якому віці...
Жіноча привабливість - це вміння зарядити собою повітря. У будь-якому віці...
Для чого чоловік одружується? На це запитання є відповідь романтична і невірна. Насправді, в будь-якому союзі чоловіка та жінки неминуче включається якась економіка взаємин, якесь «ти мені - я тобі», - і порушення цього неписаного регламенту неминуче призводить якщо не до руйнування шлюбу, то вже точно до зникнення кохання. Уявіть собі, наприклад, що ваш чоловік іде в беззастережний пасив, втрачає прагнення хоч у чомусь домінувати на життєвому полі. Які будуть ваші дії? Правильно, - він дуже скоро побачить згаслі очі своєї дружини. Точно так само і жінка, якщо розгубить в собі все жіноче, крім статевих органів, рано чи пізно вб’є себе в очах чоловіка. Бути безвідповідальною по відношенню до чоловіка - це її право, яке даровано їй законом держави і не заперечуване культурними нормами. Але після 35-40 настає період відмирання ілюзій, природа розставляє все по місцях. У переважної більшості чоловіків тепер немає жодної причини для того, щоб щиро продовжувати з такою жінкою постійні відносини. Ті, хто встиг вляпатися, починають відчувати непереборне бажання піти. Бо єдине «я - тобі», яке було у цієї жінки, - це її краса неземна, якої більше немає. А отже, - якщо тільки її супутник життя не володіє маніакальним терпінням, - така жінка приречена на розлучення. Чоловік просто не може її не кинути. Залишаючись з жінкою без найменшого «я - тобі», він втрачає у власних очах право називатися чоловіком. Але з точки зору закону та моралі, він виявляється при цьому в повному лайні. Того самого сучасного закону і сучасної моралі, які не заперечують проти безвідповідального ставлення жінки до чоловіка.

Це проблема, про яку ми, чоловіки, чомусь мовчимо, як риба об лід. Покажіть мені статтю в якомусь глянцевому журналі з ось таким заголовком: «100 причин терпіти жінку в своєму будинку після 40 років». Або таким: «10 причин терпіти жінку в своєму будинку після 40 років». Або хоча б таким: «5 причин терпіти жінку в своєму будинку після 40 років».

Немає таких публікацій. І причин таких немає. Крім однієї єдиної. Але про неї не прийнято писати в глянцевих журналах.

Терпіти жінку після 40 років у своєму будинку можна тільки в тому випадку, якщо після 40 років вона НЕ втрачає своєї жіночої привабливості. І в 50 років не втрачає своєї жіночої привабливості. І в 60, і навіть в 90.

Якщо вона розуміє, що жіноча привабливість - це не тільки обличчя, груди та сідниці. І навіть не спільні погляди і духовне споріднення - поняття, якими так любить маніпулювати емансипована жінка. Жіноча привабливість - це вміння зарядити собою повітря. Гармонізувати світ хоча б у межах окремо взятого будинку. Не ґвалтувати чоловічу і жіночу природу, а дати своєму обранцю те, без чого він не може відчувати себе щасливим чоловіком: повагу, легке домінування, спокій. І без істерики вимагати від нього всього того, без чого не може бути щаслива жодна жінка в світі, як би вона себе ні позиціонувала. Це - почуття захищеності і все, що з нього випливає - ніжність, щедрість, вірність.

Шановні дівчата та жінки, ви, звичайно, можете і далі експериментувати і тішити себе ілюзією, що ваш експеримент вдалий. Я навіть не здивуюся, що вашу думка підтвердить ваш чоловік. Ось тільки чи впевнені ви, що він ще жодного разу не забивав в пошуковику фразу «секретарка з інтимом»? Або «оренда квартири, оплата натурою»? Правда, впевнені? Точно-точно? Поговоримо років через десять.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.