Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як працює «квиткова мафія» на вокзалах

Правопорядок 42931 перегляд

Опубліковано - 6.06.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Як працює «квиткова мафія» на вокзалах
Введення іменних проїзних документів на поїзди не допомогло - вокзали, як і колись, заповнені «квитковими спекулянтами».

«Коментарі» дізналися схему роботи цього тіньового бізнесу.

Про схему спекуляції залізничними квитками «Коментарям» погодився розповісти колишній її учасник, чиє ім’я, по зрозумілих причинах, не називається.

У схемі бере участь чотири ключові фігури:
- «Білетників» - спекулянт, який знаходить покупців серед пасажирів,
- Касир, через якого оформляються іменні квитки на потрібні прізвища,
- Міліціонер, головне завдання якого не діяти, спостерігаючи за спекуляцією квитків,
- І «бригадир» - це фактично керівник і захисник «білетників».

«Бригадир» розставляє продавців квитків по залах вокзалу, захищає їх у процесі роботи і збирає з них щоденну плату (див. схему). На всіх великих ж / д вокзалах в Україні працюють по 50-100 чоловік «білетників». Їх прибуток становить від 50 до 200% від вартості квитка. При цьому неважливо, скільки він продав квитків за день - 20 або жодного, він повинен заплатити своєму «бригадиру» за «оренду робочого місця». Це завжди фіксована плата. Залежно від ж / д вокзалу вона становить 20-50 дол на добу.

Для того, щоб схема запрацювала, спочатку створюється штучний дефіцит квитків. Це робиться за допомогою помилкового бронювання ж / д квитків на найпопулярніші напрямки. Зробити це може фактично кожна людина через будь он-лайн ресурс. При цьому в розпорядженні касирів на вокзалах завжди є так званий «прикритий резерв» - ті квитки, які не видно тим, хто купує їх через інтернет. До нього, зокрема, відноситься бронь МВС, СБУ, прокуратури та інших міністерств і відомств.

Напевно всі бачили, як каси закриваються на 5-7 хвилин на технічну перерву. Ось в цей час вони і допомагають «білетників» зробити проїзний документ на прізвище конкретного пасажира.

Порядок дій спекулянтів дуже простий. Знаходиться покупець квитка, з нього береться передоплата в розмірі 50% і паспортні дані - ім’я та прізвище. «Білетників» смской скидає цю інформацію «своєму» касиру і відлучається на 5-10 хвилин, щоб забрати роздрукований проїзний документ. Далі - передача квитка і 100% розрахунок з пасажиром.

Цікаво, що введення іменних квитків «Укрзалізницею» стало справжнім святом для «білетників», тому що прийняття цього рішення одним махом вивело з гри їх конкурентів - «перекупників». Це вже друга каста «вокзальних спекулянтів», які продавали пасажирам викуплені заздалегідь квитки.

«Реалізувати цю схему без підтримки і захисту головного« наглядача »було б не можливо. У нього зв’язки на вищому рівні. Ті гроші, які йому зносять бригадири, він розподіляє між начальником вокзалу і мегабоссамі в правоохоронних органах », - розповіло джерело« Коментарів ».

Починаючи з кінця 90-х, за інформацією ЗМІ, за київським ж / д вокзалом «наглядав» легендарний авторитет Юрій Багієв, на прізвисько Бабай. Його угруповання багато років тримала в страху весь нелегальний бізнес на столичному залізничному вокзалі - торговців, таксистів, маршрутників, міняв.
Але останнім часом його постійно почали переслідувати неприємності. У 2009 році він був заарештований і нещодавно отримав умовний термін у п’ять років. А наприкінці травня цього року його знову заарештували прямо на вокзалі. З чуток, Бабая виживає з вокзалу інший відомий авторитет на прізвисько Олег Бакинський.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Правопорядок»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.