Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зберегти кохання у сімейному житті

Психологія та стосунки 15790 переглядів

Опубліковано - 19.07.2013 | Всі публікації | Версія для друку

Зберегти кохання у сімейному житті
Жінка і чоловік зустрілися. Зірки зійшлися особливим чином на небі, і виникла пара...

За стародавньою легендою - це нова істота, яка рівна богам, і, саме в результаті їх ревнощів, вищою владою цих недобрих небожителів розділена колись навпіл і розведена по різних кінцях Землі.

Але дві половинки зустрілися. Як все чудово! Причому так думають не тільки ці двоє щасливчиків. Навіть гості на весіллі, жінка-реєстратор, яка бачила безліч пар, перехожі на вулиці, - всі зупиняють на них захоплені погляди. Яка пара!

Що ж відбувається після весілля? Чому такий незмінно величезний відсоток розлучень показує статистика? Як новоспеченій сім’ї зберегти свої прекрасні відносини? Давайте відкладемо весільні світлини, зменшимо захоплення і розглянемо питання з точки зору психології.

Справа в тому, що коли зустрічається пара (причому не тільки пара закоханих, але і пара в більш широкому сенсі цього слова: начальник і підлеглий, вчитель і учень), люди показують одне одному свої найкращі якості. Тобто, хочуть зацікавити одне одного собою, розташувати до себе. З розвитком відносин, відчуття новизни притупляється. Виявляються інші, набагато менш хороші риси характеру і навіть несподівано погані. І так як весілля відбулося, свято відшуміло, а життя пропонує для вирішення деколи зовсім непрості і нелегкі завдання, ми відкриваємося одне одному по-новому.

Коли виникає в сім’ї один скандал, потім ще кілька, набуваючи все більш огидні форми, то в мозку людини, в його підкірці, створюється стійкий сигнал небезпеки. А це - початок кінця кохання і предтеча розлучення. Адже завантажити в підкірку мозку бажану інформацію за власною волею, людина не має влади. Що робити, щоб уникнути сигналу небезпеки так глибоко в підсвідомості?

Відповідь проста, як будь-яка теорія. І вона складна для застосування, як буває складно застосування на практиці теоретичних знань майже завжди. Якщо хочете зберегти хороші стосунки з коханими, не можна переходити з предмета суперечки на особистості при будь-якому конфлікті! Детальніше це виглядає на прикладі діалогу:

- Що тебе так затримало сьогодні? Як завжди!
- От завжди ти вмієш зіпсувати настрій!


І пішло-поїхало! Дорогі молодята і пари зі стажем! З’ясовуючи будь-яке спірне питання, говоріть завжди по суті. Ось у ці моменти і перебирайте в голові весільні фотографії, вийдіть, якщо треба, в сусідню кімнату і, чи то заспокойтеся, чи то злякайтеся, можливого скандалу! І зупиніть його. Адже це - та сама Ваша половинка, частина Вашої душі в іншому тілі. Проблема відступить з часом, разом ви зможете вирішити її незрівнянно швидше, ніж ображаючи одне одного.

Це схоже на правила виховання дітей. Пам’ятаєте? Ніколи не можна говорити дитині, що вона погана, а тільки розповідати, що вона погано вчинила. І обов’язково аргументувати свої слова. Інакше дитина буде ображена і поранена в саме серце. А хіба цього ми хочемо?

І хочеться звернутися окремо до жінок. Дорогенькі пані! Існує поширена думка, що чоловіки бездушні в порівнянні з жінками. Це далеко не так! У цьому питанні відбувається звичайна (і дуже поширена) підміна понять. Жіноча емоційність приймається за глибоку здатність відчувати. Тоді як справжнє почуття мовчазне і стримане. Вам знайома ситуація, коли Ви провели день у поганому настрої, а чоловік, прийшовши з роботи, не тільки Вас втішив, але і спокійно приготував смачну вечерю? Чи завжди у подібних випадках Ви вражені силою його почуття? А це і є визнання в істинному коханні!

Розумійте свого коханого. Ніколи не починайте прохання винести сміття зі слів: «Ти мене не розумієш! Я втомилася... » Чоловікові досить сказати: «Любий, допоможи мені, будь ласка!» У чоловічій природі закладена турбота про благополуччя сім’ї. Чоловік здатний підставити своє сильне плече у важку хвилину. Але він повністю втрачається, якщо не розуміє причини Вашого невдоволення.

Обов’язково будьте щасливі! Інакше Вам ніколи не дізнатися, як буває близька пара, яка святкує 25 років з дня свого весілля. А це дорогого коштує!

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.