Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США проаналізували, яку зброю Кремль представив на параді

Військова справа 15287 переглядів

Опубліковано - 13.05.2019 | Всі публікації | Версія для друку

У США проаналізували, яку зброю Кремль представив на параді
Парад 9 травня - це, серед іншого, можливість для Москви продемонструвати військову потужність.

Росія поставила собі за мету модернізувати збройні сили, але "зниження цін на нафту скоротило надходження Росії, а зменшення видатків на збройні сили припало на час, коли російські виробники зброї втрачають свою конкурентну перевагу в світі", - йдеться в квітневому звіті американської аналітичної установи Stratfor.

Дослідники Stratfor проаналізували те, яку військову техніку виставили росіяни під час параду 9 травня. Російські збройні сили нараховують майже мільйон осіб, і, попри застаріле устаткування та слабку промислову базу, все ще залишаються потужними, відзначають дослідники.

Протиповітряні установки С-400, скандально відомі через поставки до Китаю, Індії та Туреччини, є найбільш сучасними в російському арсеналі. Їх наявність та розповсюдження часто викликає суперечки на міжнародному рівні.

Система протиповітряної оборони Бук перебуває на озброєнні російських збройних сил з 1979 року. Після модернізації, установки служать проміжною ланкою між стратегічними оборонними системами та точковими системами типу "Панцирь".

Ярс РС-24 є покращеним варіантом Тополь-М і може нести ракети з ядерним зарядом радіусом дії біля 11000 кілометрів.

Росія, як правило, найбільше покладається на артилерію у веденні війни, зауважують американські аналітики. Мста-С є основою рухомого артилерійського складу Росії, в той час, як артилерія на основі шассі Армата ще в перебуває в стадії напрацювання.

Армата та Т-14 - амбітні проекти, наголошують експерти, однак, Росія поки не може просунути ці моделі далі прототипу і почати їх виробництво. Т-14 вважають символом модернізації збройних сил Росії - башту танку було модернізовано, щоб дозволити екіпажу бути ізольованими в кабіні.

Авіація - Росія підтримує значні повітряні можливості через модернізацію Міг-29 та Су-30М, попри те, що військові сили Росії не змогли ще почати виробляти значну кількість літаків п’ятого покоління.

Незважаючи на стару конструкцію, Росія продовжує виробляти і ремонтувати Ту-160 та Ту-22, зауважують аналітики.

Росія давно надає пріоритетного значення розробці бойових гелікоптерів і в 1960-х була однією з перших, хто ввів бойові можливості Мі-24, згадують аналітики. Наступник серії Мі-24 - Мі-28 є відповіддю на американські Апачі АР-64.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Військова справа»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.