Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стомилисявідлайна. На Майдані зібралися сотні протестувальників. Чого вимагають?

Громадянська позиція 19987 переглядів

Опубліковано - 3.07.2019 | Всі публікації | Версія для друку

Стомилисявідлайна. На Майдані зібралися сотні протестувальників. Чого вимагають?
Ввечері у вівторок на Майдані Незалежності в Києві зібралися кілька сотень людей. Вони обурені останніми рішеннями ЦВК, яка зареєструвала кандидатами в народні депутати екс-главу Адміністрації президента Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія.

У Центрвиборчкомі зазначили, що схвалили це рішення через вердикт Касаційного суду при Верховному суді, який визнав попередню відмову в реєстрації кандидатів незаконною.

Впродовж дня у соцмережах почали з’являтися заклики виходити на Майдан і висловлювати протест проти реєстрації Клюєва та Шарія.

Активіст Роман Синіцин у своєму Facebook назвав Клюєва "шісткою Януковича", а Шарія - "російським пропагандистом".

"Зареєстрували, хоча вони не жили останні 5 років в Україні і по закону взагалі не мали жодних шансів бути зареєстрованими. А в цей час з тюрем випускають терористів та вбивць Небесної сотні. Я цього терпіти не збираюсь. О 20:00 ті, кому не байдуже, виходять на Майдан", - написав Синіцин.

Згодом схожі заклики почали поширювати й інші користувачі соцмереж.

Водночас сам Анатолій Шарій заявив, що його навмисно прив’язують до імені Клюєва, і усі звинувачення на свою адресу назвав атакою з боку "порохоботів".

"Ми очікували, що щось відбудеться, і воно моментально почало відбуватися: обурилися, почали прив’язувати моє прізвище до прізвища Клюєва [...] Яке я маю відношення до Клюєва? Ніякого", - каже Шарій.

Він також додав, що його опоненти не можуть надати "жодних фактичних даних" про його причетність до російської пропаганди.

Судячи з кадрів відеотрансляції заходу, на Майдан Незалежності вийшли кілька сотень людей.

В руках вони тримають плакати з написами "Судді сидітимуть", "Сепарам не місце в Раді" і "Терпіти більше не можна".

На початку акції перед протестувальниками виступив народний депутат Мустафа Найєм, який заявив, зокрема, що чекає на реакцію правоохоронних органів щодо реєстрації Клюєва кандидатом у депутати.

Окрім того, він сказав, що, за його даними, найближчим часом Конституційний суд планує визнати норми Закону "Про очищення влади" неконституційним і закликав усіх зранку 4 липня прийти під будівлю суду.

ГПУ: "В разі повернення до України Клюєва затримаюють"

Ще до початку акції начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк в ефірі "Громадського" заявив, що в разі повернення Клюєва до України, правоохоронці його затримають.

"Є ухвала про затримання та доставку до суду. Звичайно, її повинні реалізовувати", - сказав пан Горбатюк.

Він також додав, що Андрій Клюєв сам підтверджував, що не проживає на території України - попри те, що його адвокати у суді доводили зворотнє.

За словами Горбатюка, у травні цього року Клюєв інформував про місце свого перебування Інтерпол і як адресу вказував село Шульгіно Одинцовського району Москви.

За українським законодавством, одна з вимог до кандидатів в депутати - проживання в Україні протягом останніх п’яти років.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Громадянська позиція»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.