Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Саміт у Нормандському форматі несе ризики для України

Політика 15222 перегляди

Опубліковано - 6.09.2019 | Всі публікації | Версія для друку

Саміт у Нормандському форматі несе ризики для України
Україна має дуже обережно ставитись до ідеї проведення саміту в рамках Нормандського формату.

Про це пише брюссельський аналітик Віллем Алдершоф, аналітик в Брюсселі, колишній співробітник Європейської Комісії аналізуючи політичну динаміку в Європі.

2 вересня дипломати Франції, Німеччини, України та Росії провели зустріч в Берліні, щоб почати планувати саміт з вирішення конфлікту в Україні, після того, як всі чотири країни засвідчили свою зацікавленість його проведення.

Однак саміт може не піти на користь Україні, через політичну ситуацію в країнах-учасницях а також через невдалі, на його думку, формулювання другого мінського протоколу.

Другий мінський протокол, укладений 12 лютого 2015 року "став суперечливим поєднанням розмитих формулювань стосовно Росії і зобов’язань, які примусово були накладені на Україну без строків, або логічного порядку кроків".

Іншим негативним фактором є зміни в політиці Франції та Німеччини стосовно Росії. Канцлер Німеччини Анґела Меркель вже не може займати стосовно Путіна таку ж жорстку позицію, як і в 2015 році, через зменшення її підтримки всередині країни і через те, що партнери партії Меркель по коаліції – соціальні демократи виступають за покращення відносин з Росією, вважає експерт.

Алдершоф звертає увагу на повернення Росії до ПАРЕ - ініціативу, яку підтримали французи та німці а також на політику президента Франції Еммануеля Макрона стосовно Путіна. Макрон провів переговори з Путіним перед засіданням Великої сімки у Франції минулого місяця, що відкрило можливість для обговорення повернення Росії до об’єднання.

Макрон, на думку аналітика, вважає свою роль у саміті дуже успішною і прагне продемонструвати подальші досягнення в міжнародній політиці, провівши саміт Нормандської четвірки.

"Через слабку позицію Меркель і через те, що від Володимира Путіна не вимагатимуть справжніх поступок, недосвідчений український президент найімовірніше підпаде під тиск західних партнерів", - пише Алдершоф і зауважує, що в результаті переговорів, позиція України може послабитись.

Зеленський все ще може досягти успіху, якщо чітко дотримуватиметься вимог України стосовно виведення збройних формувань з Донбасу, військового устаткування, роззброєння та інших.

Однак, зазначає дослідник, те, що ситуація у Німеччині, Франції та Росії не на користь Зеленського і те, як Зеленський поводиться з питання обміну полоненими свідчить, що "є серйозні підстави для найбільшої обережності", робить висновок експерт.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.