Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як віце-президент Байден був в Україні 6 разів - якою буде його політика щодо Києва тепер?

Політика 2587 переглядів

Опубліковано - 9.11.2020 | Всі публікації | Версія для друку

Як віце-президент Байден був в Україні 6 разів - якою буде його політика щодо Києва тепер?
Річард Ніксон і Джордж Буш-старший були двома президентами США, які відвідували ще радянський Київ. За часів незалежності Білл Клінтон побував в Україні тричі, а Джордж Буш-молодший відвідав Київ один раз.

Барак Обама та Дональд Трамп не були в Україні жодного разу. Водночас, в адміністрації Обами Джо Байден, як віце-президент, побував в Україні 6 разів: у липні 2009, березні, червні й листопаді 2014, грудні 2015, січні 2017. Він зустрічався із українськими президентами й політиками Віктором Ющенко, Віктором Януковичем, Юлією Тимошенко, Арсеном Яценюком та Петром Порошенком. Якої політики він планує дотримуватись надалі?

"Спершу, я зроблю Україну пріоритетом американської зовнішньої політики, - йдеться у статті Council on Foreign Relations від серпня 2019 року, де висуванці у кандидати в президенти від Демократичної партії відповіли на питання із їхньої майбутньої закордонної політики у разі перемоги на виборах. - У питанні оборони, я надам більше безпекової допомоги - включаючи зброю - щоб посилити здатність України захищатися. Я також розширю успішні місії із підготовки українських Збройних Сил, запроваджених за часу адміністрації Обами-Байдена.

В економічній площині я працюватиму на те, щоб збільшити прямі західні інвестиції і підтримку задля української енергетичної незалежності від Росії, особливо якщо Північний потік-2 буде побудований протягом наступного року, - бо цей проект значно загрожує доступу України до російського газу.

Я також переконаюсь, щоб уся підтримка США Україні суворо залежала від антикорупційних реформ, включаючи призначення справді незалежних антикорупційних прокурорів та судів.

Наша стратегічна мета - підтримати поступ демократичної, об’єднаної, суверенної України
Зрештою, я забезпечу значно більшу дипломатичну роль США - разом з Францією та Німеччиною - у перемовинах із Росією. Водночас, щоб дипломатія працювала, нам потрібно мати сильніші важелі впливу на Москву, а це означає більше роботи і з нашими європейськими партнерами і союзниками, щоб переконатись, що Росія платить більшу ціну за триваючу війну в Україні. Наша стратегічна мета - підтримати поступ демократичної, об’єднаної, суверенної України, й змусити Кремль платити ціну за його невпинні атаки на міжнародний порядок".

Нагадаємо, Україна стала темою для обговорення під час других телевізійних дебатів між Дональдом Трампом і Джо Байденом.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.