Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ціни на газ і не тільки - експерти про те, чому місія МВФ завершила роботу в Україні без результатів

Економіка та фінанси 3938 переглядів

Опубліковано - 16.02.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Ціни на газ і не тільки - експерти про те, чому місія МВФ завершила роботу в Україні без результатів
У суботу місія МВФ завершила роботу в Україні без оголошення прогресу щодо наступного траншу програми stand-by.

«Обговорення було продуктивним, однак потрібен більший прогрес задля завершення першого перегляду програми», - говорить постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму дописі у Facebook подякував місії Фонду за роботу і заявив, що в результаті обговорення сторони «домовились про наступні кроки, обговорили строки їх виконання і ми чітко розуміємо очікувані результати».

Цього разу, основним каменем спотикання в переговорах з місією стало питання ціни на газ, вважає економіст американського центру «Атлантична рада» Андерс Аслунд. На думку аналітика, рішення уряду знизити ціну на газ для населення відновило практику існування двох цін на газ, яка створює ризики зловживань.

«МВФ не проти субсидій для населення, коли ціна зростає, але рішуче виступає проти існування двох цін на газ», - заявив Аслунд в коментарі «Голосу Америки».

Однак, зауважив економіст, і без цього, ймовірно рішення про завершення першого перегляду прийнято б не було, через відкат у подоланні корупції. Аслунд наголосив на тому, що сьогодні Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, який може змінити керівництво НАБУ.

«Сьогодні, як ви можливо бачили, Кабінет Міністрів схвалив законопроект, який усував би Артема Ситника з НАБУ. Це є кроком назад. Якщо це стане законом, то створить велику перепону для МВФ. Тому, я не очікую швидкого відновлення фінансування МВФ. Багато що потрібно зробити», - говорить аналітик.

Важливо, щоб працювали всі антикорупційні інституції в Україні, зауважує аналітик.

«НАБУ наразі є найпотужнішою ланкою антикорупціної мережі. Якщо його [Ситника] змусять піти, це буде голосування на користь корупції. Тому, якщо Кабінет проголосував сьогодні за корупцію, то на це треба вказувати. Сподіваюсь, що закон не буде прийнято».

Аслунд відзначив гарну роботу антикорупційного суду і наголосив на важливості призначення незалежного антикорупційного прокурора.

Те, що місія поїхала з України без домовленості про перший перегляд було передбачуваним, твітує британський економіст Тімоті Еш.

«Обмеження ціни на газ стало останнім гвіздком у домовину сподівань на підписання. Гадаю, Фонд почекає завершення дії обмеження в квітні, перед тим, як спробувати знову», - пише Еш.

З ним погоджується і колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

Мало хто очікував на оголошення про позитивний результат місії, адже «Київ зробив крок назад з ключової реформи МВФ, наприклад, обмеження газової ціни», - твітує Пайфер.

Аналітик американського Центру міжнародних стратегічних досліджень (CSIS) Марк Собель вітає жорстку позицію МВФ щодо України, зокрема з питання стабілізації, ринковому ціноутворенні на енергоресурси, захисті реформи банків та НБУ.

«МВФ забагато провів роботи протягом років, щоб дозволити відкат», - написав аналітик у Twitter.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Економіка та фінанси»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.