Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Експерти про санкції США проти Північного потоку-2: “Потрібно діяти в найближчі тижні”.

Політика 2797 переглядів

Опубліковано - 1.03.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Експерти про санкції США проти Північного потоку-2: “Потрібно діяти в найближчі тижні”.
Експерти з енергетики у США переконують: санкції проти російського газопроводу “Північний потік-2” треба запровадити якнайшвидше.

За їхніми словами, Білий дім зобов’язаний це зробити, адже санкції Конгресу США проти всіх, хто залучений до проекту, носять обов’язковий, а не рекомендаційний характер.

Джо Байден неодноразово заявляв, що одна з його першочергових цілей - це відновити відносини зі союзниками США в Європі. Але, на думку експертів, зараз Білий дім опинився в непростій ситуації.

“Перед адміністрацією постало два суперечливі виклики”, - каже колишній помічник держсекретаря США Девід Креймер. “Перший - відновити трансатлантичні відносини в ширшому плані, не лише американсько-німецькі відносини, які постраждали протягом попередньої адміністрації. Водночас, Байден займає схожу до свого попередника позицію - він виступає проти завершення "Північного потоку-2”.

Німеччина виступає за те, щоб добудову газопроводу успішно завершили. Але експерти кажуть, що трансатлантична спільнота включає в себе не лише Німеччину, тож Сполучені Штати мають дослухатись і до інших союзників.

“Північний потік-2" - це не лише про відносини США та Німеччини. В першу чергу це про відносини США з Європою, яка включає в себе Україну”, - розповідає Бенджамін Шмітт, енергетичний експерт та науковий співробітник Гарвардського університету. “І партнери США, які виступають проти "Північного потоку-2" (а це більшість трансатлантичної спільноти) очікують, що президент Байден зупинить будівництво кремлівського трубопроводу”.

Експертка з енергетики фонду Jamestown Маргарита Ассенова пояснює, що санкції Конгресу є обов’язковими, і вони не можуть бути вибірковими. Тож тут немає простору для змін.

“Адміністрація Байдена не має вибору, окрім як ввести їх проти всіх, хто працює із "Північним потоком-2”, - каже Маргарита Ассенова. “Але ні Державний секретар Блінкен, ні Білий дім не хочуть вводити санкції проти німецьких компаній. Саме тому вони з ними розмовляють. Вони намагаються пояснити цим компаніям, що означають санкції, і що вибір тут такий: або покинути проект, або опинитись під санкціями, бо вони є обов’язковими”.

Маргарита Ассенова наголошує, що якщо зрештою покращити відносини з Берліном не вдасться, відповідальність за це лежатиме передусім на Німеччині.

“Як би Сполучені Штати не хотіли налагодити відносини з Німеччиною і зберегти трансатлантичний союз, будь-які дії мають наслідки. І хтось має понести відповідальність за справді погані рішення”.

При цьому експерти наполягають, що зволікати із роздумами не можна. Адже якщо будівництво йтиме такими темпами, як зараз, трубопровід можуть завершити вже за півроку.

“Час для дій є, але його залишається небагато. Щоб упевнитись, що Кремль не скаже, що це доконаний факт, потрібно діяти в найближчі тижні, не місяці”, - каже Бенджамін Шмітт.

Девід Креймер додає: “Адміністрації США слід бути обережною, щоб не бути надто обережною”.

Та навіть якщо Росія попри санкції знайде технічне рішення, щоб закінчити проект, перед ними постане ще одна дуже серйозна перешкода: сертифікація проекту надійною західною фірмою. Це обов’язкова вимога для всіх країн, через чиї води пролягає трубопровід.

Експерти кажуть, що така ймовірність є надзвичайно низькою. Але щоб уникнути додаткових “але” та простору для переговорів у майбутньому, фізичне будівництво "Північного потоку-2" важливо зупинити вже зараз.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.