Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Божественна комедія

Дозвілля 29444 перегляди

Опубліковано - 28.12.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Божественна комедія
Про Різдво. У деяких християнських країнах Різдво виходить з моди.

У Великій Британії, наприклад, хотіли заборонити зображення Діви Марії, немовляти, волхвів, а також ялинок і самого Санта-Клауса. Першим запанікував єпископ Кентерберійський Роуен Вільямс. Від безвиході він був змушений звернутися по допомогу до британських муллів. Мусульмани, що спостерігали зі свого кутка за цим апофеозом демократії, нарешті висловилися у вкрай категоричній формі: «Позбавлення Різдва релігійного змісту є образливим для обох громад — християнської та мусульманської, а також дає грунт для розмов про наступ ісламу на британську культуру». А позаяк після серії терактів до ісламістів прислухаються, влада відреагувала блискавично: Різдво цього року вирішено відзначати за старим звичаєм.

Дякувати Богу, нашій країні такі перегини політкоректності не загрожують. Українці дуже набожні. Кількість п’яних на Великдень та Різдво не залишає жодних сумнівів у тому, що в ці дні радість приходить буквально в кожну родину. Щоправда, не зовсім зрозуміло, яку саме гілку християнства сповідують більш ніж 90% співгромадян. За даними дослідницького Центру ім. Разумкова, регулярно відвідують церкву лише 1,7% населення. Складається враження, що інші християни є членами якоїсь мало вивченої конфесії. Утім, дещо про неї все ж таки відомо. Її представники відрізняються презирством до смерті — це виражається у щорічних масових веселощах на цвинтарях під час Гробків, що тривають цілий тиждень. Вони шанують деяких маловідомих святих, зокрема у день Святого Валентина віруючі дарують дружинам і коханкам квіти і спідню білизну. А Мадонною вони називають 50-річну жінку в стрінгах і темних окулярах, схожу на 80-кілограмову муху.

Найбільш заможним неофітам українські турагенції пропонують відвідати Гамбург, де вони можуть провести час разом зі своїми закордонними братами й сестрами во Христі. У Гамбурзі дозволена релігійна символіка. Особливо багато її буде на еротичному різдвяному ярмарку Санта-Паулі у кварталі червоних ліхтарів. Організатори цього щорічного заходу небезпідставно вважають Різдво святом любові. Тому любові там багато — виряджені янголами повії всіх кольорів шкіри нададуть прочанину повний комплекс секс-послуг. Напівголі Санта-Клауси покажуть стриптиз. На пам’ять про паломництво можна купити який-небудь штучний людський орган.

А тепер серйозно. Річ у тому, що і Різдво, і саме християнство вже давно перетворилися в масовій свідомості на казочку, яку взяли на озброєння маркетологи. Хоча той самий Санта-Клаус, що рекламує кока-колу і танцює стриптиз, має цілком конкретний історичний прототип. Святий Миколай народився у другій половині III ст. в Малій Азії у багатій родині. Отримавши спадщину, роздавав її біднякам, кидаючи золото у вікна. Багато років провів в ув’язненні, пережив катування. Пізніше став співавтором основного церковного документа того часу — Нікейського Символу Віри. Наскільки реальними є інші персонажі Різдва, включаючи Самого Ювіляра, кожен з нас довідається у свій час. Утім, ця думка занадто серйозна, щоб не зіпсувати свято.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Дозвілля»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.