Аратта - На головну

16 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прикарпатський вчений висунув теорію «Формули Творця»

У світі науки Регіон: Івано-Франківська область 12275 переглядів

Опубліковано - 25.05.2010 11:15 | Всі новини | Версія для друку

Професор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника, доктор фізико-математичних наук Іван Климишин
Професор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника, доктор фізико-математичних наук Іван Климишин
В Івано-Франківську презентували книгу прикарпатського астронома зі світовим іменем Івана Климишина «Вчені знаходять Бога», в якій з наукової точки зору обґрунтовано існування вищого розуму.

Це вже 5-те перевидання книги І.Климишина, де він поєднав мистецтво гармонійного співіснування науки та релігії, повідомляє УНІАН.

Професор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника, доктор фізико-математичних наук І.Климишин доповнив видання найновішими доробками, які презентували на його книжково-ілюстративній виставці. За словами автора, нове видання він «збагатив важливим та цікавим розділом». Справжній науковий бум викликає теорія «Формули Творця», в якій автор науково обґрунтовує існування вищого розуму.

Науковець звернувся до Міністерства освіти і науки України з проханням ввести його дослідження до шкільної програми. На його думку, з допомогою цієї формули можна змінити світогляд людини. Вчений заперечує також і теорію Дарвіна. Він переконаний, що людина не може походити від мавпи. Теорію Дарвіна вчений називає «недопрацьованою». За його словами, 48 хромосом мавпи ніяк на могли мутувати на 46 людських.

Допомогла в роботі науковцю дійти висновку про Творця фізична формула невідомого автора, яку він вперше побачив тридцять років тому у книзі чеського вченого. Чотири латинські літери формули доводять, що до будь-якої дії можна застосувати сотні мільярдів варіантів. І природа навряд чи змогла б сама віднайти правильне вирішення, аби створити Всесвіт та людину на землі. Отже, переконаний вчений, без Творця (Бога) чи Вищого розуму не обійшлося.

«Якщо змалку людина знатиме, що Творець існує – вона буде добрішою, милосерднішою та уважнішою до інших, а в хвилини розпачу матиме віру та надію», - переконаний науковець.

Раніше ми вже повідомляли про роботи російського вченого-фізика Анатолія Акімова, який підводить наукову базу під факт існування Всевишнього, а німецькі вчені-математики, з свого боку, з імовірністю 62%, дійшли висновку, що Бог існує.

Довідка. Астронома і релігієзнавця І.Климишина, який є членом Міжнародного астрономічного союзу, двічі поспіль Американський біографічний інститут визнавав людиною року (загалом - тричі: 1994-го, 1995-го та 2000-го року). Вже 17 років ім’я вченого носить зірка - мала планета діаметром 11 кілометрів, яка знаходиться між Марсом та Юпітером. Перша книга І.Климишина вийшла у 1965-му. За 45 років він створив 75 монографій, підручників та науково-популярних книг.

Виставка наукових доробків І.Климишина є частиною проекту «Вчені Прикарпаття».

І.Климишину людство завдячує за найдосконаліший Атлас зоряного неба. А його підручник «Історія астрономії» перекладено кількома мовами, за яким вивчають астрономію школярі.

Коротка біографія:

1933, 17 січня — Іван Климишин народився в селі Кутиська Лановецького району на Тернопільщині

1949, березень — захворів на туберкульоз

1950 — вступив на фізичний факультет Львівського університету, захопився астрономією

1971 — одружився з Катериною Копчук, за рік народилася донька Оксана

1974 — перевіз сім’ю до Івано-Франківська, працює в Прикарпатському університеті, отримав 4-кімнатну квартиру

1978 — народилася донька Ольга

1993 — на честь Івана Климишина назвали малу планету Сонячної системи
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.