Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Космос хоче сховати дерибан землі у новому Генплані розвитку столиці

Самоврядування 7678 переглядів

Опубліковано - 26.05.2010 10:03 | Всі новини | Версія для друку

Космос хоче сховати дерибан землі у новому Генплані розвитку столиці
Космос хоче сховати дерибан землі у новому Генплані розвитку столиці
Концепція нового Генерального плану розвитку Києва до 2025 року розроблялася з метою приховати незаконні відведення земель.

Таку думку висловили під час «круглого столу» в Києві кілька експертів.

Зокрема, заступник голови ВГО «Національний екологічний центр України» Олексій Василюк відзначив, що у пропонованій концепції немає реальних планів з розширення столиці, на відміну від Генплану розвитку до 2020 року.

«У плані до 2020 року ми бачимо розширення міста, появу нових серйозних утворень, наприклад, рекреаційної зони у Вишгороді, ще десь. Видно, що місто має стати новим і кращим. Ця (нова – УНІАН) концепція свідчить, що береться просто опорна схема генплану Києва до 2020 року, та, що є зараз, і в неї буквально вписується все те, що роздано всупереч генплану», – сказав він.

За словами Василюка, як правило, роздано зелені зони. Зокрема, відзначив він, у новій концепції видно, що знищено 4 тис. гектарів міських лісів. «Тобто все те, що було роздано всупереч генплану до 2020 року, воно все включено по факту, наче так і треба, до концепції генплану до 2025 року. І ми схильні вважати, що такий документ єдине, що робить, – узаконює порушення попереднього генплану», – сказав він.

Аналогічну думку висловив заступник директора КП «Інститут Київгенплан», яке опікувалося розробкою чинного генплану Києва, Володимир Желтковський. «Немає в цьому генеральному плані (новій концепції – УНІАН) столиці, там є опорний план з усіх незаконних відведеннях. Тобто у них є три варіанти розвитку Києва – там немає розвитку, там просто твердження саме цих незаконних відведень в охоронних зонах, де завгодно. І зараз вони це проштовхнуть, щоб, як мовиться, комар носа не підточив», – сказав він.

На думку Желтковського, причин для розробки нового генплану немає. “Не було причин для розробки генерального плану, окрім як приховати всі ці незаконні відведення”, – заявив він.

Як повідомлялося раніше, розробку нового генплану розвитку Києва до 2025 року планується завершити до кінця першого кварталу 2011 року. Замовником нового генерального плану столиці виступає Головне управління містобудування і архітектури КМДА, генеральним підрядчиком – «Центр містобудування і архітектури».

22 квітня п.р. Містобудівна рада схвалила концепцію Генплану розвитку Києва до 2025 року вартістю 400 млрд. грн., з яких на житлове будівництво передбачено 200 млрд. грн., на транспорт – 45 млрд. грн., на інженерну інфраструктуру – 52 млрд. грн., на соціальні об`єкти – 25 млрд. грн., на озеленення – 5 млрд. грн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.