Аратта - На головну

2 травня 2025, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сосиски викликають рак

Охорона здоров`я 8910 переглядів

Опубліковано - 5.08.2010 03:58 | Всі новини | Версія для друку

Сосиски викликають рак
Сосиски викликають рак
Вживання в їжу м’ясних продуктів, таких як сосиски, ковбаса і бекон, підвищує ризик раку сечового міхура майже на 30%.

Американські вчені з Національного онкологічного інституту в Роквіллі (National Cancer Institute in Rockville) проаналізували результати опитування 300 тисяч чоловіків і жінок у віці від 50 до 71 року. За учасниками спостерігали протягом восьми років на предмет пристрасті до м'ясних продуктів і ризику захворювання на рак. У 854 осіб був виявлений рак сечового міхура. А у тих, у чиїй дієті вміст нітритів та нітратів було найвищим, ризик раку був на 28-29% вище.

Шкода перероблених м'ясних продуктів, таких як сосиски, ковбаси, шинки, бекон та їхні аналоги у вакуумній упаковці, обумовлена тим, що консерванти, які додаються в процесі виробництва, певні види солей, нітрати та нітрити натрію при контакті з соляною кислотою шлунка утворюють карцерогенну речовину нітрозометіланілін N-нітрозо (N-nitroso), пояснюють автори дослідження на чолі з доктором Амандою Крос.

Результати дослідження американських учених опубліковані в онлайн-журналі Американського онкологічного товариства (American Cancer Society).

Торішнє дослідження оксфордських вчених доводило, що зменшення споживання м'ясних продуктів може майже в два рази знизити ризик розвитку деяких видів онкології, включаючи рак сечового міхура. Схожі результати публікувало і «Європейське проспективное дослідження раку та харчування» 2005 року: ті, чий раціон включає дві порції червоного і переробленого м'яса щодня, на третину підвищують ризик розвитку раку товстого кишечника.

Розповсюджений харчовий барвник E-128, який додають у сосиски і гамбургери, також може призводити до виникнення раку. Про це в 2007 році повідомило Європейське агентство із продовольчої безпеки (ЄАПБ).
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2025.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.