Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки вільного вибору. У Харкові вже упіймали тисячі фальшивих бюлетенів

Вибори-2010 Регіон: Харківська область 8216 переглядів

Опубліковано - 25.10.2010 11:17 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки вільного вибору.  У Харкові вже упіймали тисячі фальшивих бюлетенів
Хроніки вільного вибору. У Харкові вже упіймали тисячі фальшивих бюлетенів
У харківському видавництві «Фоліо-плюс» виявлено 12,7 тис. неврахованих бюлетенів для голосування на місцевих виборах у Харківській області.

Як повідомила прес-служба Харківської обласної організації ВО «Батьківщина», про це за підсумками дослідчої перевірки заявив народний депутат від БЮТ Володимир Філенко.

За його словами, у цілому на складі «Фоліо-плюс» зберігалося близько 720 тис. бюлетенів, у тому числі 12 тис. 700 бюлетенів, що були надруковані «наднакладом».

«Близько 720 тис. бюлетенів ми знайшли на складі. Але найцікавіше ми виявили на одній з палет, на піддоні. Там лежала велика кількість бюлетенів, як потім з’ясувалося 12 тис. 700 штук, на яких згори красувався красномовний напис «Н/Наклад». На наше питання пояснити, що це означає, нам пояснили - це «наднаклад», - сказав Філенко.

«12 тисяч бюлетенів «наднакладу» - це те, що ми знайшли тільки сьогодні. Скільки було віддруковано (бюлетенів) таким чином, куди вони відправлені, де поділися - на сьогодні це встановити фактично неможливо», - зазначив депутат.

Філенко також обурився з приводу того, що ніхто з керівництва друкарні не зміг дати відповіді, скільки та яких бюлетенів надруковано й зберігається на складі видавництва.

«На питання, скільки на склад поступило бюлетенів за увесь період друку - ніхто не дав відповідь. Скільки вивезено бюлетенів, в якому напрямі, ким вивезено - жодної відповіді немає. Жодного документу, який регламентував би вступ продукції на склад, а також вивезення продукції із складу, - ні. Жодного представника територіальної комісії, які повинні здійснювати контроль, на складі немає. Жодного представника видавництва «Майдан», яке є виконавцем замовлення ТВК, - немає, - підкреслив Філенко.

На думку депутата, прокуратура має всі підстави порушити кримінальну справу проти членів територіальної виборчої комісії, які «не контролюють процес виготовлення бюлетенів, а також проти тих, кому вони замовили виготовлення цих бюлетенів».

Як повідомлялося раніше, у суботу, 23 жовтня, народні депутати від БЮТ Філенко і Олексій Логвиненко викликали оперативно-слідчу групу до типографії «Фоліо-плюс» у Харкові, де було виявлено факт друкування неврахованих виборчих бюлетенів.

За словами Філенка, у типографії «Фоліо-плюс» виявлено невраховані віддруковані бюлетені для виборів до місцевих рад 31 жовтня. При цьому, як повідомив депутат, друкування бюлетенів продовжувалося.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.