Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політична цензура. Табачник вже розпочав забороняти підручники, монополізуючи право на істину

Назад в СРСР 7260 переглядів

Опубліковано - 15.11.2010 10:57 | Всі новини | Версія для друку

Політична цензура. Табачник вже розпочав забороняти підручники, монополізуючи право на істину
Політична цензура. Табачник вже розпочав забороняти підручники, монополізуючи право на істину
Міністерство освіти і науки позбавило статусу навчального посібника для вузів книгу “Історія українського права” Івана Гриценка, декана юридичного факультету Національного університету імені Шевченка.

Як пояснив глава Міносвіти Дмитро Табачник, книга містить "крамольні" речі: зігдно з посібником росіяни і українці етнічно і генетично відрізняються.

"Його звуть Іван Гриценко, декан юридичного факультету Національного університету імені Шевченка - найголовнішого університету країни. Підручник, де він керівник авторського колективу, називається "Історія українського права". Так, дійсно, там є кілька речей, які викликають острах у будь-якої нормальної людини. Там пишеться про те, що росіяни і українці відрізняються в розумовому, етнічному і генетичному стосунках. Там також говориться, що в Росії ніколи не було права і багато що інше", - зазначив Табачник.

Міністр заявив, що Міносвіти за допомогою рецензій рекомендувало книгу як навчальний посібник для вищих навчальних закладів. "Я вважаю, що будь-який автор має право на будь-які погляди. Ми зробили тільки одне-єдине: відкликали з цього підручника гриф "навчальний посібник для вузів", - повідомив Табачник.

"Я можу тільки жалкувати, що в моєму рідному київському університеті пишуть подібні, абсолютно несусвітні, з точки зору неєвропейських поглядів, неукраїнської правової науки, речі", - підкреслив глава Міносвіти.

Від “Аратти”: таким чином, зроблено ще один крок у бік реліктового совка: розпочалася активна цензура наукової думки. А яка правильна, і яка не правильна, звісно, визначатиме, від імені політбюро, товаріщ Табачнік.

Цікаво, яку науку він назве "продажной девкой імперіалізма" і коли видасть підручник з історії Партії регіонів?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.