Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Киііщині не припиняються акції протесту проти фальсифікацій на виборах

Вибори-2010 Регіон: Київська область 25345 переглядів

Опубліковано - 15.11.2010 16:50 | Всі новини | Версія для друку

На Киііщині не припиняються акції протесту проти фальсифікацій на виборах
На Киііщині не припиняються акції протесту проти фальсифікацій на виборах
Вчора у місті Василькові Київської області відбувся масовий мітинг протесту виборців райцентру і навколишніх сіл.

Майже цілий день вчора у центрі Василькова тривав мітинг протесту проти фальсифікацій на виборах.

На Майдані зібралися громадяни, яких обурили дії місцевої ТВК під час підрахунку голосів по виборах міського голови Василькова.

За словами виступаючих, у кадидата в мери Анатолія Боровика місцеві підрахуї вкрали більше тисячі голосів і "призначили" на цю посаду члена Партії регіонів Сергія Іващенка.

Боровик вже звернувся до суду, в Генеральну прокуратуру, Адміністрацію Президента України. Суди він, зрозуміло, програв. Попри те, що його перемога засвідчена протоколами ДВК з "мокрими" печатками.

За заявою Боровика місцева прокуратура нібито порушила розслідування, опитала свідків і переслала матеріали далі. Наразі у заявника немає жодної інформації про хід розслідування.

Після пікетувань Адміністрації Президента, там також обіцяли відновити законність. Проте, поки що ніяких дій, окрім бесід з Боровиком і обіцянок, з боку Банкової не помічено.

Сьогодні про фальсифікації вже стало відомо прем'єру Миколі Азарову. За його командою, до уряду передані документи, які засвідчують "технічну помилку" ТВК.

Проте, наразі громадяни побачили дещо протилежне: ТВК об'явило Іващенка обраним міським головою Василькова. Фактично його ніхто від виконання обов'язків не відсторонював.

Дивлячись на це, мешканці Василькова вирішили не припиняти акцій протесту і звернулися до всіх громадян, які віддавали свої голоси за Боровика, публічно, у письмовій формі ще раз підтвердити свій вибір.

Мешканці села Плесецьке, хоч нібито й перемогли: результати виборів сільського голови, за словами чиновників скасовано і у наступному році будуть призначені нові вибори, але з приводу цього поки ніхто не бачив жодного документу. Саме тому, селяни не вірять словам влади.

Мешканці села Крушинка також вважають, що вибори сільського голови були сфальсифіковані. Біля сільради вони організували пікет, аби не допустити легалізації нелегітимної влади.
За словами селян, у ніч з суботи на неділю на пікетувальників напали п'яні молодики, які приїхали звідкись на "крутих" машинах і побили протестувальників. Зрозуміло, міліція не затримала жодного.

Не обійшлося без ексцесів і на майдані у Василькові. Перед мітингом раніше неодноразово судимий громадянин побив фермера Леоніда Галайчука, який привіз на площу символ нинішньої влади: льоху.

Як і годиться, міліціонери нікого навіть і не намагалися затримати, чи припинити побиття. Це обурило громадян і вони, спочатку самі намагалися затримати нападників. На очах міліції ті, щоб втекти від обурених громадян, рушили прямо на людей. Під пильним оком правоохоронців, які все спостерігали, але не втручалися.

На знак протесту мітингувальники на декілька годин перекрити центральну вулицю Грушевського. Але, це аж ніяк не сприяло ентузіазму правоохоронців.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.