Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці РФ поскаржаться Європі на утиск їхніх прав у Росії

Українці в світі 19058 переглядів

Опубліковано - 24.11.2010 20:58 | Всі новини | Версія для друку

Співголова Організації українців Росії Валерій Семененко
Співголова Організації українців Росії Валерій Семененко
Українці РФ подадуть до Європейського суду скаргу відносно ліквідації Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

Про це повідомив співголова Організації українців Росії Валерій Семененко, коментуючи рішення Верховного суду Росії, який постановив ліквідувати Федеральну національно-культурну автономію українців Росії (ФНКА УР), повідомляє УНІАН.

Рішенням Верховного суду Росії був задоволений позов Міністерства юстиції РФ, яке добивалося розпуску цієї організації у зв'язку з «виявленням порушень у господарській діяльності». Крім того, позов Мін'юсту базувався на скарзі активіста фонду «Батьківщина» Миколи Журавльова, який заявляв, що ФНКА УР «веде політичну діяльність, прославляє бандерівців і виливає негатив на Росію».

Робота ФНКА УР була припинена ще у жовтні 2009 року, проте голова Семененко продовжував виступати в ЗМІ, брати участь у громадському житті й організовувати заходи, присвячені пам'яті жертв Голодомору.

Усі ці заходи стали приводом для звернення Мін'юсту до суду з позовом про закриття організації, оскільки у відомстві визнали, що діяльність Семененка порушує чинне законодавство.

Він повідомив, що перед зверненням до суду в Страсбурзі діаспора подасть спочатку касацію в Президію Верховного суду. Крім того, найближчим часом буде підготовлений лист до Президента України Віктора Януковича.

Він зазначив, що його виступи на радіо і участь в організації різних заходів були його особистою ініціативою, де він виступав як приватна особа, а не голова ФНКА УР.

За його словами, крім того, на останніх засіданнях суду до попередніх звинувачень додалося ще одне - запізнення на місяць з представленням фінансового звіту. При цьому Семененко сказав, що контролюючих органів особливо цікавила графа про отримання іноземних грошей. «У нас же їх не було, тому ми подали звіт в «нуль», - сказав він, додавши, що на практиці ці звіти іншими організаціями задаються і з річним запізненням.

При цьому співголова ОУР виразив також здивування позицією Посольства України в РФ. За його словами, він неодноразово звертався до дипломатів з проханням надати юридичну підтримку, але «ніхто не хотів розбиратися». «Посольство зайняло позицію стороннього і не зовсім зацікавленого спостерігача», - зазначив Семененко.

Як повідомлялося, Верховний суд Росії сьогодні, 24 листопада, ухвалив рішення ліквідувати Федеральну національно-культурну автономію українців Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Українці в світі»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.