Аратта - На головну

21 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вечірня гімнастика корисніша за ранкову

Охорона здоров`я 12469 переглядів

Опубліковано - 26.11.2010 01:58 | Всі новини | Версія для друку

Вечірня гімнастика корисніша за ранкову
Вечірня гімнастика корисніша за ранкову
Щоб підтримувати фігуру у чудовій формі, фізичними вправами потрібно займатися не вранці, як це зазвичай прийнято, а після третьої години дня, вважають вчені з Інституту фізкультури.

Подробицями вони поділилися з кореспондентом .

Багато людей в надії зберегти гарну фізичну форму прокидаються вдосвіта і починають ретельно робити зарядку. Але незважаючи на всі старання помічають, що як і раніше не втискуються в улюблені брюки.

Як пояснила виданню Infox.ru провідний науковий співробітник ВНДІ Фізичної культури та спорту Ольга Туінова, ранкова зарядка схуднути і не допоможе: «Вважати, що ранкова зарядка - це спосіб для поліпшення працездатності, підвищення сили, гнучкості і таке інше, це - забобон, - підкреслила Туінова. - Насправді зарядка покликана прискорити наше пробудження».

Люди-«жайворонки» взагалі не потребують вранішнього заряджання. Вони і так прокидаються без зусиль. Зате «сови», яким так важко вставати вранці, але які в надії схуднути все одно катують себе відразу після сну, можуть більше не страждати і повалятися в ліжку зайві п'ятнадцять-двадцять хвилин. А заняття спортом перенести на більш ефективний час.

«Інтервал п'ятнадцять-вісімнадцять годин - ось найбільш ефективний час для тренувань для підтримки фігури в хорошій формі, - пояснює Ольга Туінова. - І пов'язано це з тим, що фізичне навантаження співпадає з піком викиду певних гормонів».

Співробітники ВНДІ ФКіС РФ довели свої твердження експериментально. Непідготовлених людей вони розділили на чотири групи: одні робили вправи зранку, другі вдень, треті - ближче до вечора, четверті не займалися взагалі. Кращі результати показала група, яка займалася в другій половині дня, з трьох до шести.

«Невипадково в спорті задля вищих досягнень друге тренування зазвичай буває більш інтенсивним, більш складним, ніж перше ранкове», - говорить Ольга Туінова.

Щоб підтримувати відмінну фізичну форму, треба регулярно займатися півтори-дві години, не рідше двох разів на тиждень. І, звичайно, це не «два притопа, два прихлопа», а спеціальні вправи. Наприклад, заняття шейпінгом або аеробікою.

«Це досить велика фізична робота. Найбільш плідний час, це, звичайно, не ранкові години, їх треба присвячувати роботі або якійсь іншій плідній творчій праці, а другу половину дня бажано присвятити своєму фізичному вдосконаленню», - підбила підсумок досліджень Ольга Туінова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.