Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ми не забули. Ми пам`ятаємо

Подія дня 19430 переглядів

Опубліковано - 27.11.2010 05:56 | Всі новини | Версія для друку

Ми не забули. Ми пам`ятаємо
Ми не забули. Ми пам`ятаємо
Закликаємо всіх людей доброї волі, незалежно від національності, громадянства, віросповідання, усіх, хто поділяє біль та скорботу українського народу, 27 листопада о 16-й годині запалити свічку за душі тих, кого забрав Великий Голод 77 років тому. Вічна їм пам’ять.

ЗВЕРНЕННЯ
ГРОМАДСЬКОГО КОМІТЕТУ ІЗ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ-ГЕНОЦИДУ 1932-1933 РОКІВ В УКРАЇНІ


Дорогі співвітчизники!

У суботу, 27 листопада, вся Україна й увесь світ вшановуватимуть пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років.

Це безпрецедентний злочин у світовій історії. Бо штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців. Комуністичний режим прагнув позбавити українську націю її волелюбного духу, її ідентичності, зламати їй хребет. Поставити знесилених голодом, страхом та відчаєм українців на коліна. Стерти генетичну пам'ять народу. Викорінити навіть думки про свободу та власну державу.

Мільйони загиблих. Десятки мільйонів ненароджених. Понівечені людські долі. Виснажена душа українського народу. Немислимий масштаб цієї трагедії. Ім'я їй - Голодомор. Її суть - геноцид.

Україна та світ схиляють голову у скорботі.

Ми не забули.

Ми пам'ятаємо.

Звертаємося до церков та релігійних організацій із проханням провести панахиди й узяти участь у жалобних заходах зі вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років.

Cподіваємося на вияв активної громадянської позиції журналістів: висвітлення історичної правди про Голодомор-геноцид, оприлюднення історичних матеріалів та архівних документів, показ документальних фільмів, щоб тема Голодомору-геноциду стала провідною у випусках газет і журналів, на телебаченні, радіо і в інтернеті впродовж поминального тижня і 27 листопада.

Закликаємо політичні партії, громадські організації та інші інституції громадянського суспільства на аполітичній основі, за відсутності партійної чи іншої символіки, під національними прапорами з жалобними стрічками в Києві та в регіонах приєднатися до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції "Запали свічку" 27 листопада 2010 року.

Закликаємо всіх людей доброї волі, незалежно від національності, громадянства, віросповідання, усіх, хто поділяє біль та скорботу українського народу, 27 листопада о 16-й годині запалити свічку за душі тих, кого забрав Великий Голод 77 років тому. Вічна їм пам'ять.

Ольга БОГОМОЛЕЦЬ, БРЮХОВЕЦЬКИЙ В'ячеслав, Іван ВАКАРЧУК, Іван ВАСЮНИК, Василь ВОВКУН, Володимир В'ЯТРОВИЧ, Анатолій ГАЙДАМАКА, Дмитро ГНАТЮК, Петро ГОНЧАР, Іван ДЗЮБА, Іван ДРАЧ, Єп. ЄВСТРАТІЙ, Андрій ЖОЛДАК, Микола ЖУЛИНСЬКИЙ, Євген ЗАХАРОВ, Євген ЗОЛОТАРЬОВ, Геннадій ІВАНУЩЕНКО, Сергій КВІТ, Андрій КОГУТ, Роман КРУЦИК, Ніла КРЮКОВА, Станіслав КУЛЬЧИЦЬКИЙ, Неля ЛАВРИНЕНКО, Олександр МАКСИМЧУК, Ніна МАТВІЄНКО, Марія МАТІОС, Василь МАРОЧКО, Дмитро ПАВЛИЧКО, Олекса ПЕТРІВ, Мирослав ПОПОВИЧ, Олег РИБАЧУК, Стефан РОМАНІВ, Євген СВЕРСТЮК, Михайло СВИСТОВИЧ, Володимир СЕРГІЙЧУК, Євген СТАНКОВИЧ, Лесь ТАНЮК, Ігор ЮХНОВСЬКИЙ
Як відзначатимуть роковини Голодомору. Анонс заходів

Всіх киян та тих, хто має нагоду бути в Києві, громадський комітет запрошує в суботу, 27 листопада, о 14:30 зібратися для спільного вшанування пам’яті жертв Голодомору.

14:30 ― початок ходи до Національного меморіалу Голодомору (збір біля метро “Арсенальна”).

Панахиду біля Національного меморіалу Голодомору відправлять Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет, Патріарх Української греко-католицької церкви Любомир Гузар, очільники Української автокефальної православної церкви та Римо-католицької церкви в Україні. До участі запрошені представники віх церков та релігійних організацій в Україні.

16:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання і запалення свічок пам’яті.

Громадський комітет зі вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду запросив до участі в жалобному заході у Києві всіх Президентів України, очільників дипломатичних представництв інших країн, представників громадських організацій та політичних партій. Усіх закликали взяти участь в акції під національними прапорами із жалобними чорними стрічками без використання партійної символіки.

Громадський комітет зі вшанування пам’яті жертв Голодомору закликає усіх українців запалити о 16:00 свічку пам’яті на своєму вікні та прийти на жалобні заходи.

В усіх обласних центрах України о 16:00 на центральних площах пройдуть жалобні заходи, загальнонаціональна хвилина мовчання та акція “Запали свічку пам’яті” (анонс заходів).

Пом’януть жертв Голодомору 27 листопада також і в багатьох країнах світу (анонс заходів).

Громадський комітет закликав журналістів зробити тему Голодомору-геноциду провідною та утриматися від трансляції розважальних програм 27 листопада 2010 року.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.