Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На дворі давно ХХІ століття, а українські попи заробляють гроші на високопосадових лохах-“буратінах”

Духовний світ 12339 переглядів

Опубліковано - 19.12.2010 07:33 | Всі новини | Версія для друку

На дворі давно ХХІ століття, а українські попи заробляють гроші на високопосадових лохах-“буратінах”
На дворі давно ХХІ століття, а українські попи заробляють гроші на високопосадових лохах-“буратінах”
Основні клієнти борців з нечистими силами в Україні - це одержимі високопосадовці, бізнесмени та навіть люди у погонах. Найбільший “оборот” - в Почаївській лаврі (УПЦ МП).

"Екзорцизм" чи "вигнання бісів" стає суттєвою статтею доходів українських церков. Найпопулярніші антидиявольські служби проходять у храмах і соборах Києва, Донецька, Сум, Одеси, Тернопільської, Львівської, Полтавської та Чернівецької областей, повідомляє ТСН.ua.

Задіяні в цьому священики всіх конфесій.

Поза конкуренцією - старовинна Почаївська лавра біля Тернополя, яка є одним з найвідоміших центрів "опору лукавому", виявили журналісту проекту "Гроші". Панотці зізнаються: основні клієнти борців з нечистими силами - це одержимі високопосадовці, бізнесмени та навіть люди у погонах.

У деяких церквах звільнення від сатани нічого не вартує – принаймні, офіційно, але ще ніхто не відміняв пожертви. У інших гроші за молитви проти диявола беруть не криючись. Наприклад, в церкві Пресвятої Богородиці в Бортничах за кожен сеанс треба платити по 35 гривень.

Заробляють і на продажу відео-молитв проти нечистого, самовчителях та піратських копіях голлівудських трилерів про боротьбу з дияволом.

"Екзорцизм чи вичитка в сьогоднішньому вигляді як є в Україні - це один з видів бізнесу незалежно від того, свідомо це роблять учасники процесу чи ні", - переконаний соціальний психолог Олег Покальчук.

Адже в Україні, де кожний третій п'є заспокійливе (а кожний третій чиновник має липовий диплом про вищу освіту, а один з Президентів гармотно говорити і писати не вміє - прим. “Аратти”), дуже легко списати стреси та нервові зриви на витівки чортів, джинів і тролів. Та вимагати шалену платню за їх вигнання.

"Екзорцизм стає дуже популярним, бо завжди дуже легко перекласти відповідальність за те, що стається з тобою, на духів, демонів, джинів, тролів і так далі", - пояснив Покальчук.
Як наслідок – у бізнесі на людських слабостях страшенна конкуренція. Інтернет забитий оголошеннями прозорливих, які виженуть диявола з кожного, хто має гроші. Ритуал вартує від 120 гривень, при цьому для "повного позбавлення від диявола" потрібно приходити на цю магічну процедуру 18 разів: тобто віддати щонайменше 2160 гривень.

Від “Аратти”. Подібне явище вказує на цікавий факт: який насправді рівень освіти та освіченості мають українські високопосадовці, що за статусом повинні утримувати за плечима бодай один вищий навчальний заклад, а не куплений диплом про "верхню освіту". Хоча казку Олексія Толстого "Пригоди Буратіно" та роман Ільфа і Петрова "Дванадцять стільців" вивчають ще в школі. А ще один німецький письменник - Фрідріх фон Гарденберг, більш відомий під псевдонімом Новаліс, що в молоді роки досконало вивчав теологію, говорив так: «Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушає болі замість того, щоб додати силу». То ж чого можна чекати в державі від малограмотних, затурканих попівським дурманом "керманичів", які перебувають під потужним впливом церковних "лоховодів"-мракобісів?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.