Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська “Мрія” доставить з Франції до Японії важку робототехніку

Українці в світі 18685 переглядів

Опубліковано - 19.03.2011 03:31 | Всі новини | Версія для друку

Українська “Мрія” доставить з Франції до Японії важку робототехніку
Українська “Мрія” доставить з Франції до Японії важку робототехніку
Робототехніка вагою 140 тонн для ліквідації наслідків аварій на АЕС “Фукусіма-1” буде доставлена ​​літаком Ан-225 “Мрія”.

Франція направляє до Японії робототехніку для роботи на аварійній АЕС "Фукусіма-1". Доставить її український літак Ан-225 "Мрія", повідомив РБК виконавчий директор компанії "Авіалінії Антонова" Костянтин Лушаков.

За його словами, 19 березня 2011р. найбільший у світі літак прилетить до аеропорту Chateauroux, що розташований за 220 км на південь від Парижа, для завантаження.

До Японії літак вилетить 20 березня і приземлиться в Токіо 21 березня 2011 р. "Схему польоту ми вже затвердили, тривають переговори з оплати", - сказав керівник компанії. За його словами, французька фірма поставить важку робототехніку на гусеничному ходу, що дозволяє виконувати роботи з використанням системи дистанційного керування. Загальна вага вантажу складе 140 т.

Нагадаємо, в Японії 11 березня 2011 р.. сталася серія землетрусів, магнітуда найсильнішого з них склала 9,0 (за даними Японського метеорологічного управління). Це найбільш потужний землетрус у Японії з XIX століття. Підземні поштовхи і подальше цунамі завдали величезних збитків північно-східним районам країни. На атомному комплексі в Фукусіма (станції "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2"), де відбулося вже кілька вибухів і продовжується витік радіації, введений режим надзвичайного стану.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Українці в світі»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.