Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія не хоче ділитися з Україною газовими родовищами

Захист держави 7564 перегляди

Опубліковано - 6.11.2006 12:55 | Всі новини | Версія для друку

Росія не хоче ділитися з Україною газовими родовищами
Росія не хоче ділитися з Україною газовими родовищами
Росія може не допустити Україну до розробки родовищ на шельфі Чорного і Азовського морів.

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який вносить зміни в положення про континентальний шельф Росії і закон про виняткову економічну зону Росії.

Закон був прийнятий Держдумою 20 жовтня 2006 року і схвалений Радою Федерації 27 жовтня 2006 року.

Закон вносить поправки до кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення і передбачає збільшення адміністративних штрафів за правопорушення, пов’язані з користуванням морськими біологічними ресурсами.

Крім того, встановлює адміністративну відповідальність за самовільну зміну програми ресурсних досліджень у внутрішніх морських водах, у територіальному морі, на континентальному шельфі і у винятковій економічній зоні Російської Федерації.

Раніше українська компанія "Чорноморнафтогаз" заявила про те, що наполягає на своїй участі в розробці нафтогазових родовищ України, які частково знаходяться на російському шельфі Чорного і Азовського морів. Це, на думку керівництва компанії, буде відповідати міжнародним нормам.

У жовтні цього року в ході переговорів державних делегацій України і Росії по розмежуванню Азовських, Чорного морів і Керченської протоки позиції сторін не змінилися. Росія затримує визначення на місцевості морського кордону Азовського Чорного морів і не бажає прискорити розподіл морських економічних зон.

Незважаючи на існування україно-російського Договору про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки російською стороною (від 2003 р.), Росія наполягає на присвоєнні Азовському морю і Керченській протоки статусу внутрішніх вод двох держав. І вважає, що лінію державного кордону в даному випадку потрібно провести по дну.

А водна поверхня і живі ресурси моря повинні залишитися у спільному користуванні. Україна бере до уваги принципи Конвенції ООН про морське право від 1982 року. І наполягає на встановленні лінії державного кордону по всій її протяжності як в Азовському морі і Керченській протоці, так і в Чорному морі.

Якщо лінія державного кордону буде проведена на підставі норм Конвенції, то Україні відійде дві третини акваторії Азовського моря, у шельфовій зоні якого знаходяться поклади природного газу, пише РБК-Україна.

Від "Аратти". Про те, що уряд України в його нинішньому складі наполягатиме на встановлення лінії державного кордону згідно з нормами міжнародного права, годі сподіватися. "Універсальний уряд" і кроку не ступить без "одобрям-с" Москви. Чекаємо на черговий візит Януковича в Москву "на лікування" - за черговою "кремлівською пігулкою".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.