Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна відома в світі олігархами і Помаранчевою революцією

Громадська думка 7935 переглядів

Опубліковано - 22.06.2011 17:14 | Всі новини | Версія для друку

Україна відома в світі олігархами і Помаранчевою революцією
Україна відома в світі олігархами і Помаранчевою революцією
Інститут світової політики представив “тридцятку” асоціацій з Україною в країнах-сусідах - Білорусі, Грузії, Молдові, Польщі, Росії та Румунії.

Результати відповідних експертних опитувань оприлюднили директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук та заступник директора Інституту світової політики Катерина Зарембо.

"Ключові позиції у рейтингу асоціацій посіли позитивні асоціації, крім Польщі. І це було дуже дивно побачити, тому що, як виявляється, в Польщі сьогодні Україна сприймається в інтелектуальних колах у не найбільш позитивних асоціаціях. Перше місце серед асоціацій польських експертів зайняли такі асоціації, як корупція, дефіцит демократії, олігархи. Очевидно, що дуже позначилися розчарування, які є в Польщі після Помаранчевої революції", - сказала Гетьманчук.

У свою чергу Зарембо додала, що польські експерти також асоціювали Україну зі спільною історією (зокрема, трагедія на Волині), з гостинним народом, невизначеністю у геополітичному векторі.

У білоруських експертів, за її словами, Україна асоціюється з Помаранчевою революцією, Кримом, з дружньою країною, з українською мовою та Києвом. "З тих коментарів, які ми отримали від білоруських експертів, цікаво відмітити, що для них Україна є зразком демократії, вони захоплюються досі нашою Помаранчевою революцією і такими поняттями, як свобода ЗМІ, незалежність. Також білоруські експерти зі своєрідною заздрістю відмітили, що в Україні єдина державна мова", - зазначила заступник директора Інституту світової політики.

Зарембо повідомила, що в Грузії Україна асоціюється з такими поняттями, як "дружня країна", "велика країна", "стратегічний партнер та союзник", "національна кухня та культура" і "Помаранчева революція".

Заступник директора Інституту зазначила, що експерти Молдови асоціюють Україну зі спільною історією, національною кухнею, великою державою, з Києвом та буфером-рятівником між Сходом і Заходом.

За її словами, найбільш неочікуваними були відповіді російських експертів. "У експертів Україна асоціюється з літом, відпочинком, канікулами, фруктами... Дуже часто також зустрічаються асоціації з родичами, друзями. Друга асоціація - Київ, наступна - не Росія. Експерти також асоціюють Україну з близькою країною", - зазначила вона.

Зарембо підкреслила, що результати опитування експертів з Румунії свідчать про існування інформаційного вакууму щодо України. "Деякі експерти надавали лише одну асоціацію. Інші - дві", - повідомила заступник директора Інституту світової політики.

За її словами, в Румунії на перше місце вийшла асоціація з українською історією. "Конкретно - з українськими козаками, Запорізькою Січчю, з Богданом Хмельницьким. Нам пояснили, що в румунській колективній пам’яті Україна як самодостатня держава сприймається саме в період Запорізької Січі", - повідомила Зарембо.

У свою чергу Гетьманчук додала, що на підставі експертних опитувань Інститут світової політики планує розробити відповідні рекомендації для уряду щодо посилення роботи в цих країнах.

У опитуванні брали участь по 30-50 експертів в Білорусі, Грузії, Молдови, Польщі, Росії та Румунії. Експерти представляли як владу, так і опозицію в цих країнах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.