Аратта - На головну

9 листопада 2025, неділя

 

Актуально
Голодомор
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. Держкомстат з’ясував, що їсть пересічний українець, заради якого жертвують всім Президент і посадовці

Добробут 5272 перегляди

Опубліковано - 27.07.2011 22:32 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. Держкомстат з’ясував, що їсть пересічний українець, заради якого жертвують всім Президент і посадовці
Україна для людей. Держкомстат з’ясував, що їсть пересічний українець, заради якого жертвують всім Президент і посадовці
Держкомстатистики підрахував, скільки і яких продуктів їдять українці.

Виходить, що в середньому кожен житель України з´їдає на день півбатона і всього 60 грамів риби, економлячи також на овочах і фруктах

Як свідчать дані за 2010 рік, найбільше наші люди вживають молока і молочних продуктів: в день на кожного припадає в середньому 636 грамів. Майже в два рази менше їдять хліба, овочів (трохи більше 300 грамів кожного продукту на особу) та картоплі (250 гр). М´яса, судячи за даними Держкомстату, українці їдять по 170 гр на день, а фруктів і риби купують зовсім мало - 123 гр та 60 гр відповідно. При цьому цукру на кожного припадає 100 гр на день. А ось від яєчні мало хто відмовляється: кожен українець на місяць вживає в середньому по 20 яєць, повідомляє газета «Сегодня».

Як розповіла нам дієтолог Київського міського центру здоров´я Наталя Самойленко, в раціоні українців занадто багато вуглеводів - хліба, картоплі, цукру, але не вистачає фруктів і риби.

«Українці в основному їдять прихований цукор - у солодкій воді, печиві, в соусах, а також у йогуртах, які в основному дають дітям. Через таке вживання цукру все більше людей хворіють на діабет», - говорить Наталія Олександрівна. Хліба, за її словами, людині досить 1-3 шматочки в день. А ось м´яса українцям достатньо, але бажано купувати натуральне, а не замінювати його ковбасою і сосисками.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2025.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.