Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Над островом Ніуе в Океанії вибухнув метеорит

Пригода 20862 перегляди

Опубліковано - 9.08.2011 15:04 | Всі новини | Версія для друку

Над островом Ніуе в Океанії вибухнув метеорит
Над островом Ніуе в Океанії вибухнув метеорит
Метеорит ледь не впав на маленьку острівну держава Ніуе, що в Океанії, повідомляє AFP.

Він вибухнув в атмосфері в ніч на минулий четвер в 20 км від земної поверхні. Але, незважаючи на таку висоту, грім, що пролунав під час вибуху, розбудив все населення острова, що становить менше двох тисяч осіб. Про це повідомив начальник поліції Марк Ченері. Він подумав, що вибухнуло одне з суден, що стояли в бухті.

Висувалися й інші версії події. Таке погодне явище, як грім, виключено: вночі небо було ясним. Проте на небосхилі жителі розгледіли білий спалах, який засвітив нічне небо. Крім того, новозеландська обсерваторія Картер повідомила, що на висоті 20 км над Ніуе дійсно вибухнув метеор.

Ширина острова Ніуе - 64 кілометри, а чули вибух як у селі Лакепа, що на північному заході, так і в Аваселі, що на південному сході. Тому можна сказати, що він рознісся по всій території держави, уточнив представник влади. Ніяких пошкоджень завдано не було, запевнив він.

Ніуе - острів та однойменне державне утворення у вільній асоціації з Новою Зеландією. Він розташований в південній частині Тихого океану, в Полінезії, на схід від островів Тонга. Як і сама Нова Зеландія, держава Ніуе входить до складу Британської співдружності. Межує з територіальними водами Американського Самоа, Островів Кука, Тонга і Французької Полінезії.

Площа суші - 261,46 кв. км. Чисельність населення - 1679 чоловік (за даними 2006 року). Столиця - селище Алофі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пригода»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.