Аратта - На головну

2 травня 2025, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Червоний буряк нормалізує роботу шлунку і печінки

Охорона здоров`я 10880 переглядів

Опубліковано - 16.09.2011 03:24 | Всі новини | Версія для друку

Червоний буряк нормалізує роботу шлунку і печінки
Червоний буряк нормалізує роботу шлунку і печінки
Коренеплоди буряка містять цукор, органічні кислоти – лимонну, яблучну, а також білок, пектини, каротин, вітаміни С, В1, В2 і РР, мінеральні солі калію, магнію, заліза тощо.

За вмістом йоду буряк є лідером серед усіх овочів, тому широко застосовується для профілактики та лікування захворювання щитоподібної залози.

Буряк нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Завдяки вмісту вітаміну U буряк допомагає при виразкових хворобах шлунку і дванадцятипалої кишки.

Цей овоч також покращує пам’ять при атеросклерозі, використовується для лікування неврозів, безсоння, анемії та гіпертонії. Пектини буряка, яких більше ніж у яблуках і моркві, здатні зв'язувати солі важких металів. Бетаїн сприяє зміцненню капілярів, зниженню кров'яного тиску і рівня холестерину в крові, поліпшенню роботи печінки і нирок. Бетаїн також покращує засвоєння білків, поліпшує роботу печінки, тому його виділяють з буряка і на його основі виготовляють гепатопротектори.

У профілактичних цілях буряк бажано вживати не менше двох разів на тиждень.

На відміну від інших овочів, буряк і у вареному вигляді значною мірою зберігає корисні властивості - завдяки стійкості флавоноїдів. Та найкраще все ж готувати сік зі свіжого буряка. У жодному разі не можна пити щойно відтиснутий сік, адже в ньому містяться летючі речовини, які мають отруйну дію, і це може призвести до нудоти, загальної слабкості. Для вживання сік повинен настоятися в холодильнику не менше двох годин.

Для досягнення лікувального ефекту сік потрібно вживати щоденно, без перерви, впродовж трьох-чотирьох тижнів по склянці на день, за 10-15 хвилин до їжі підігрітим. Не можна його заїдати чи запивати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2025.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.