Аратта - На головну

2 травня 2025, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Учені по-новому обґрунтували корисність червоного вина

Охорона здоров`я 9935 переглядів

Опубліковано - 30.11.2006 19:31 | Всі новини | Версія для друку

Учені по-новому обґрунтували корисність червоного вина
Учені по-новому обґрунтували корисність червоного вина
Дослідники з Великобританії виявили в червоному вині нові компоненти, що надають благотворну дію на серцево-судинну систему. За даними учених, концентрація корисних речовин у вині істотно варіюється залежно від технології виробництва алкогольного напою.

Звіт про дослідження опублікований у журналі Nature.

Дані численних досліджень свідчать про те, що помірне вживання червоного вина значно знижує ризик серцево-судинних захворювань. За однією з версій, причиною тому є речовина, що міститься в червоному вині, під назвою ресвератол. В той же час концентрації ресвератола у вині настільки малі, що для того, щоб відчути його благотворну дію, вино необхідно пити в гігантських кількостях.

Група фахівців Медичної школи королеви Мері в Лондоні провела серію експериментів на культурі кліток ендотелію (внутрішньої оболонки кровоносних судин). В ході експериментів з'ясувалося, що з'єднання з групи проціанідінів, що також містяться у вині, здатні пригнічувати в клітках ендотелію синтез шкідливого протеїну ендотеліну-1, який вважається одним з основних чинників серцево-судинних захворювань.

За словами провідного дослідника професора Роджера Кордера, проціанідіни містяться у вині в значно більшій кількості, ніж ресвератол, тому корисність вина в малих дозах, швидше за все, пов'язана саме з ними.

В той же час, концентрація корисних компонентів може бути вельми різною в різних сортах вина. Так, у червоному вині, виробленому в південно-західній Франції та Сардинії, вміст проціанідінів у два - чотири рази більше, ніж в іспанських, австралійських і південноамериканських винах. На думку учених, причина таких істотних відмінностей полягає в тому, що французькі й італійські винороби як правило дотримуються традиційних технологій виробництва вина, що відрізняються тривалішим процесом бродіння, повідомляє Lenta.Ru.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2025.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.