Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Грузії, на чорноморському узбережжі, з`явиться нове місто Лазіка

Новини Сакартвело 18475 переглядів

Опубліковано - 5.12.2011 00:25 | Всі новини | Версія для друку

Виступ Михайла Саакашвілі перед жителями Зугдіді
Виступ Михайла Саакашвілі перед жителями Зугдіді
За рішенням керівництва Грузії на чорноморському узбережжі країни буде побудований велике місто, що матиме назву Лазіка, оголосив у неділю Президент країни Михайло Саакашвілі.

Виступаючи перед місцевими жителями міста Зугдіді (30 км від чорноморського узбережжя), він повідомив, що "через кілька місяців між причорноморськими селищами Анакліа і Кулеві почнеться будівництво великого міста під назвою Лазіка" (наголос на першому складі), зазначає NEWSru.com.

Грузинський Президент наголосив, що цей проект "дуже важливий для розвитку торгівлі та економіки, для вирішення соціально-економічних завдань, і вже в майбутньому році на будівництві будуть зайняті кілька тисяч людей".

Саакашвілі зазначив, що за розрахунками фахівців "через 10 років населення нового великого міста складе близько 500 тисяч чоловік", тобто, воно стане другим за чисельністю містом Грузії після Тбілісі, де проживають 1,1 млн. осіб.

За словами Президента, вже наступної весни почнеться будівництво порту і меліораційних роботи на місці майбутнього міста, з’являться нові робочі місця.

"Це місто стане головним торговельно-економічним центром Грузії, - проголосив Саакашвілі. - Це місто дасть нам можливість забути про бідність.

"Влада Грузії вже почали переговори з великими європейськими та азіатськими інвесторами. - додав Президент. - Я також звертаюся до грузинських бізнесменів, які проживають за межами країни, з проханням обдумати свою можливу участь у будівництві міста".

Будівництво міст "з нуля" - рідкісна, але не унікальна світова практика. Найвідоміші - австралійська столиця Канберра, Бразиліа в Бразилії і Астана в Казахстані.

Одночасно з початком будівництва Лазіка, за словами Президента Грузії, уряд продовжить реабілітацію інфраструктури в інших містах країни. Зокрема, в Зугдіді в 2012 році намічена реконструкція системи водопостачання, будівництво нових спортивних об’єктів, благоустрій місцевого Ботанічного саду та реставрація палацу Дадіані.

Лазіка (Егрісі) — стародавнє царство на території Грузії. Одне з перших грузинських державних утворень.

Царство існувало в II-IV ст. на території Грузії, на Колхідській низовині від річки Бзибь (до басейна якої входить відоме високогірне озеро Ріца) до сучасного поселення Шоропані. Держава була утворена древніми племенами лазів (колхів), абазгів, сванів та ін. З кінця VIII ст. царство увійшло до складу Абхазського царства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.