Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хлопчика з важкими опіками повезли лікувати до США, де медики погодилася зробити це безкоштовно

Доброчинність Регіон: Львівська область 22946 переглядів

Опубліковано - 10.02.2012 21:46 | Всі новини | Версія для друку

Хлопчика відправили до США спеціально обладнаним медичним літаком
Хлопчика відправили до США спеціально обладнаним медичним літаком
11-річного хлопчика зі Львівщини, котрий отримав важкі опіки під час пожежі, повезли спеціальним літаком на лікування до США. Він єдиний залишився живий із шести осіб після страшної пожежі, що вибухнула в селі Долинівка Сколівського району вночі 4 лютого.

Під час пожежі загинули мати і бабуся хлопчика, а в лікарні від опіків померли його дідусь, дворічний брат і 13-річна сестра.

Багато хто з родини готовий усиновити постраждалого хлопчика, розповів журналістам перед вильотом до США опікун 11-річного Андрійка Ростислав Фединець і додав, що здоров’я хлопчика дозволяє йому боротися з травмами.

"Я останній раз його бачив пізньої осені і пам’ятаю, що такий рожевощокий був. Я так розумію, що стан його здоров’я дозволяє йому боротися", – сказав він.

Опікун подякував усім, хто долучився до збору коштів, потрібних для перельоту через океан та владним структурам, які оперативно взаємодіяли для того, щоби врятувати життя дітей.

"Хочу щиро подякувати обласній адміністрації, львівській владі Львова, Червоному хресту, всім соціальним службам за те, що вони так швидко організували відправку дитини на лікування за кордон.

У мене було таке враження, що до Києва по документах мене на руках принесли", – сказав Ростислав Фединець.

Гроші збирали всією громадою

Андрій стане черговим маленьким пацієнтом з України для бостонського опікового центру "Шрайнерс". Кілька років тому тут лікували Настю Овчар, котра врятувала на пожежі сестричку і зазнала тяжких опіків.

Як пояснив журналістам голова Львівської обласної держадміністрації Михайло Костюк, врятувати хлопчика, в якого 80% опіків шкіри, можуть тільки в цьому закладі. Саме тому перемовини велися з цією лікарнею.

Також він додав, що американські медики погодилися не брати грошей за лікування хлопчика, а потрібні були гроші лише на те, щоби перевезти дитину спеціальним медичним літаком.

Потрібно було трохи більше 100 тисяч доларів США, а люди зібрали за кілька днів 2,3 млн грн. За даним обласної адміністрації, 22 тисяч осіб, що перерахували кошти на лікування хлопчика, побажали залишитися неназваними. При тому, що перераховували і по 15 гривень і по 100 тисяч гривень.

М.Костюк пропонує порадитися з громадою щодо того, що робити із залишком у майже півтора мільйона гривень, але переконаний, що ці кошти підуть на лікування хворих дітей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Доброчинність»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.