Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Бразилії з неба впала таємнича куля

Невідоме 17188 переглядів

Опубліковано - 24.02.2012 10:17 | Всі новини | Версія для друку

У Бразилії з неба впала таємнича куля
У Бразилії з неба впала таємнича куля
Металева куля невідомого походження звалилася з неба в північному бразильському штаті Мараньян. Об’єкт вагою близько 30 кілограмів утворив метрову воронку на подвір’ї будинку одного з мешканців маленького містечка Анапурус.

За словами господаря будинку, рано вранці 23 лютого він почув сильний гуркіт, а потім "вибух" десь зовсім поруч. Спершу він злякався і наказав дружині не виходити з дому, але потім цікавість пересилила, і подружжя виявило у своєму саду загадковий об’єкт.

На щастя, при приземленні кулі ніхто не постраждав, однак вона пошкодила дерево кеш’ю.

Вочевидь, куля зроблена з металевого сплаву, є один невеликий отвір. Усередині куля явно порожня, але там щось знаходиться - якщо куля підняти і потрясти, помітно, що всередині щось переміщується.

Фахівці з дослідження космосу вважають, що мова йде про частину якогось супутника.

"Місцеві розповідають, що гуркіт був страшний. Хтось злякався, що прийшов обіцяний кінець світу 2012 року, хтось вирішив, що це прибульці. Але я думаю, що це запчастина від супутника", - розповів професор Макс Мауро Гаррет, який живе в сусіднього муніципалітеті Мата-Рома.

Нагадаємо, на початку 2011 року схожа куля впала на північному заході американського штату Колорадо. Але там розібралися швидко: маркування на поверхні об’єкту дозволила упізнати в кулі уламок українсько-російської ракети-носія "Зеніт-3SLБ".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.