Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович повезе в Москву в подарунок обіцянку повернення до совкової традиції?

Назад в СРСР 9495 переглядів

Опубліковано - 18.03.2012 21:43 | Всі новини | Версія для друку

Янукович повезе в Москву в подарунок обіцянку повернення до совкової традиції?
Янукович повезе в Москву в подарунок обіцянку повернення до совкової традиції?
Україна найближчим часом прийме закон про дві державні мови - українську і російську.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович в ексклюзивному інтерв’ю ІТАР-ТАРС напередодні візиту до Москви.

«У цьому зацікавлена Україна, в цьому зацікавлені люди, в цьому зацікавлено населення, яке розмовляє в основному двома мовами, – українською і російською», - зазначив Янукович.

Він визнав, що «були періоди часу в державі, коли допускалися перекоси в мовних проблемах». Проте зараз, переконаний Янукович, цієї проблеми в Україні не існує, і те, що «наразі пропонують люди для того, щоб нам не розпалювати знову це питання, яке виникає від виборів до виборів, потрібно це питання відрегулювати».

«Але потрібно, звичайно, обов’язково це питання відрегулювати на законодавчому рівні», - вказав Президент.

В зв’язку з цим Глава держави навів для прикладу світову практику, коли «багато європейських країн мають двомовність, три мови державні і живуть нормально, спокійно».

«Тому ми пішли цим шляхом. Тобто, використовуючи цю практику, яка є в Європі, де прийнята Хартія про мови», - сказав Янукович.

Також він звернув увагу на те, що в країні є райони, де розмовляють і трьома, чотирма мовами і для людей необхідно створити умови, зокрема, викладання в школах, підручники.

Від “Аратти”: Як відомо в СРСР, точніше в УРСР, як в усіх, так званих союзних республіках, існувала формальна двомовність. Тобто, російська мова вважалася мовою міжнаціонального спілкування, а національна - нібито була, але без жодного статусу.

Оце те, що ентузіасти повернення до совка вважають за двомовність. Проте, навіть у часи комуністичного тоталітаризму, окремі керівники українскої компартії намагалися надати українській мові певного державного статусу. Але ці спроби, що за часів Сталіна, що за часів Брежнєва мали однакову реакцію Москви: "буржуазний націоналізм" з усіма наслідками.

Україна - не УРСР, і СРСР давно не існує. Проте існують міфи ностальгуючої публіки, які підгодовуються з центру руху ностальгастів - Москви. Ніхто нікому не забороняє у побуті спілкуватися російською, чи будь-якою мовою. Ніхто не забороняє вивчати рідну мову у школах, там, де компактно мекає певна нацменшина. Ніхто не забороняє творити мовами нацменшин. Але, державна морва має бути одна - українська. Адже в Росії не йдеться й ніколи не буде йтися про другу державну мову - українську, попри те, що українці там - найбільша за чисельністю нацменшина.

То чому ми, українці маємо принижуватися? Тільки тому, що азарови не здатні вивчити другу мову? Чому ми маємо московським феодалам дарувати дари? Ми що, вже піддані?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.