Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Владу критикувати заборонено?

Назад в СРСР 8601 перегляд

Опубліковано - 18.05.2012 12:38 | Всі новини | Версія для друку

Владу критикувати заборонено?
Владу критикувати заборонено?
Тушкована правляча більшість ВР заборонила депутатам критикувати владу.

Про це пише Коммерсантъ-Україна.

Закон "Про правила етичної поведінки" був прийнятий 265 народними депутатами більшості. Документ, авторами якого виступили відразу шість народних депутатів фракцій КПУ, Партії регіонів, "БЮТ-Батьківщини", групи "Реформи ради майбутнього", зобов’язав осіб, уповноважених виконувати державні функції (зокрема народних депутатів) або місцевого самоврядування, "забезпечувати позитивну репутацію органів державної влади і місцевого самоврядування, всіляко сприяти зміцненню довіри громадян до влади".

Крім того, закон забороняє державним діячам приймати пожертвування. У разі надходження такої пропозиції політик зобов’язаний "по можливості ідентифікувати особу", що запропонувала матеріальну допомогу, і письмово проінформувати про інцидент спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції.

Згідно ст. 18 закону, за порушення встановлених їм правил особи, уповноважені виконувати державні функції або місцевого самоврядування, нестимуть дисциплінарну, адміністративну, кримінальну або матеріальну відповідальність. Головне науково-експертне управління парламенту звернуло увагу народних депутатів на те, що в законі не пропонується ні порядок притягнення до відповідальності за порушення вимог, ні конкретні санкції.

Представники опозиції заявили, що закон обмежує їхні права. "Всі вибори в світі проводяться за рахунок пожертвувань. Якщо закон заборонить критику влади і прийом пожертвувань, виникнуть труднощі з проведенням виборчої кампанії", - сказав "Ъ" народний депутат Вячеслав Коваль (НУНС).

"Цей закон дає власті додаткові важелі впливу на опозицію", - вважає народний депутат Володимир Бондаренко ("БЮТ-Батьківщина").

"Зрозуміло, що в ході виборчої компанії опозиція критикуватиме владу, і я порушу цей закон. Що мені за це буде? — обурився народний депутат Юрій Гримчак (НУНС).— Більшої дурості, ніж ухвалення таких законів, немає!"
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.