Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Києві відкрився 64-й Всесвітній газетний конгрес

Медіа Регіон: м.Київ 21047 переглядів

Опубліковано - 3.09.2012 11:51 | Всі новини | Версія для друку

У Києві відкрився  64-й Всесвітній газетний конгрес
У Києві відкрився 64-й Всесвітній газетний конгрес
В українській столиці розпочався Всесвітній газетний конгрес. Центральними темами на ньому будуть свобода слова, новітні медіа, конкуренція у медіа-просторі та взаємозв’язок ЗМІ з іншими сферами діяльності.

Медіаексперти вважають, що учасники конгресу говоритимуть і про стан свободи слова в Україні, однак це питання не буде ключовим.

Цього року Україна приймає 64-ий газетний конгрес. Його учасниками є медійники з понад 80 країн світу. Впродовж трьох днів проблеми, можливості та перспективи сучасних медіа будуть обговорювати понад 1000 фахівців, серед них і головний редактор Kyiv Post – Браян Боннер. Він розповів Радіо Свобода, чого очікує від нинішнього конгресу.

«Було б добре почути Президента про важливість свободи преси, свободи слова, тому що їх становище в Україні зараз не найкраще. Але, я вважаю, що головна мета цього конгресу – зібрати разом більше, ніж тисячу професіоналів своєї справи, щоб разом ми змогли виробити якусь стратегію наших майбутніх газет, ну і, звісно, поділитися одне з одним успішними історіями та досвідом», – каже Браян Боннер.

У програмі форуму, зокрема, обговорення тенденцій світової преси, ролі ЗМІ у світовій економіці, секретів керівництва новинними організаціями. Також йтиметься про наступний щабель інтеграції ЗМІ у соціальні мережі, рекламу, журналістську етику та газетярські новації.

Українські проблеми на конгресі не вирішуватимуть – експерт

Фахівці зауважують, що українське питання на Конгресі буде розглянуте лише мимохідь, адже вирішувати проблеми свободи слова в Україні – це завдання українців. А міжнародні фахівці можуть лише допомогти і посприяти, каже Радіо Свобода президент Академії української преси Валерій Іванов.

«Я не думаю, що українські питання будуть основними на цьому форумі, – зазначає Іванов. – Це всесвітній форум і це майданчик для обміну думками, у першу чергу. Я думаю, перш за все, на порядку денному стоятимуть питання конкуренції медіа, як виживати друкованим медіа у конкуренції з електронними. Питання, власне, з журналістської життя, те, що турбує і цікавить журналістів по всьому світі».

У понеділок відбудеться офіційне відкриття Конгресу, вручення «Золотого пера свободи» та низка тематичних дискусій. Завершиться перший день вечерею і фольклорною ніччю у Музеї національної архітектури та побуту Пирогово.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Медіа»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.