Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені попереджають українців про сильні магнітні бурі у серпні

Довкілля 23709 переглядів

Опубліковано - 26.07.2013 11:05 | Всі новини | Версія для друку

Вчені попереджають українців про сильні магнітні бурі у серпні
Вчені попереджають українців про сильні магнітні бурі у серпні
Українські вчені прогнозують у серпні найпотужніші спалахи на Сонці і, як результат, сильні магнітні бурі.

"У серпні, на піку 11-річного циклу сонячної активності, зможемо спостерігати на Сонці справжні "шторми". Може бути до 200 спалахів на добу, що тривають по 2-3 години", - вважає співробітниця Астрономічної обсерваторії ЛНУ імені Франка Марію Ковальчук, повідмляє Кореспондент.net.

За словами співробітника Одеської обсерваторії Михайла Рябова, пік сонячної активності розпочався в 2009 році, і зараз наближається до максимальної позначки.

"Це означає, що на Сонці практично щодня є кілька груп плям - до десяти і навіть більше, причому кожна група може бути за розміром більша від Землі. Це області, в яких накопичується магнітна енергія, і з часом вона матеріалізується у вигляді сонячних спалахів. Через добу-три, якщо Земля опиниться на шляху проходження потоку вивільнених частинок - відбувається магнітна буря", - розповів Рябов.

Учений зазначив, що підвищена сонячна активність очікується 27-28 липня, 1-2 серпня, а більш серйозний період - з 4 по 6 число.

У періоди підвищеної сонячної активності медики радять не тільки обмежити свою активність, стежити за тиском і носити з собою таблетки. Також варто відмовитися від кави і гострої їжі.

Як повідомлялося раніше, що остання сильна магнітна буря на Землі спостерігалася 29 червня. Вона була спровокована потоком високошвидкісного сонячного вітру - заряджених частинок, джерелом яких є корональна діра на Сонці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.