Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Луганську закрили останню українську книгарню

Національне питання Регіон: Луганська область 8303 перегляди

Опубліковано - 8.08.2013 10:23 | Всі новини | Версія для друку

У Луганську закрили останню українську книгарню
У Луганську закрили останню українську книгарню
У Луганську закрили єдину у місті українську книгарню «Східна Брама».

Магазин розташовувався в торговому центрі, але днями керівництво комплексу попросило звільнити приміщення, розповів сам власник "Східної брами" Дмитро Снегирьов газеті «Сегодня».

«Мені сказали, що на це місце в’їде російський бізнесмен і відкриє тут спортивний магазин. Нам же запропонували приміщення на першому поверсі комплексу, але воно дуже велике для нас, і оренда там - у два рази вища ніж нинішня. А наш магазин неприбутковий», - пояснив Снегирьов.

У Снегирьова є підозри, що реальна причина закриття магазину - політична. За словами підприємця, тиск на нього почався після візиту київського патріарха Філарета до Луганська, підтримку якому надала очолювана Снегирьовим громадська організація. «Східна Брама» в Луганську відкрилася у березні цього року і спеціалізувалась на продажі книг, дисків, національної символіки, футболок і сувенірів.

«Міф про те, що українські книги на Сході України не сприймаються, був нами розвіяний. У нас були свої покупці, причому звичайні громадяни, а не «професійні українці» або «патріоти». Нашими бестселерами були книги Василя Шкляра, Сергія Жадана, Оксани Забужко, Юрія Андруховича. Був великий попит на футболки з національною символікою, українську класичну музику і українські мультфільми», - підкреслив власник магазину.

У відділі оренди ТЦ журналістам заявили, що вперше чують про те, що магазин української книги «Східна Брама» залишає територію закладу. Пообіцяли передзвонити, але слова не дотримали.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.