Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Над моїм Гією глумляться і після його смерті... ”

Самоврядування 9211 переглядів

Опубліковано - 13.02.2007 17:26 | Всі новини | Версія для друку

“Над моїм Гією глумляться і після його смерті... ”
“Над моїм Гією глумляться і після його смерті... ”
З ініціативи нинішнього мера Києва Леоніда Черновецького у столиці вирішили перейменувати проспект Радянської України, що у Подільському районі, давши йому ім’я загиблого журналіста Георгія Гонгадзе.

Знаний громадський діяч, член національної комісії у справах ЮНЕСКО Максим Стріха назвав таку ідею міських чиновників “спекуляцією над пам’яттю”.

Комісія з перейменування вулиць з цього питання взагалі не збиралася, а робоча група, була категорично проти такого кроку. На заперечення заступник мера Головач відмахнувся: “Все одно ми знаємо краще за вас”. А міський голова Черновецький взагалі дійшов до цинізму, заявивши депутатам: “Якщо кого-небудь з вас, тут присутніх, за “правду-матку” будуть вбивати, то ми і вашим іменем назвемо вулицю, і ви увійдете в історію”.

Півтора року тому, у часи правління Олександра Омельченка, іменем Гонгадзе назвали вулицю Машинобудівну у Солом’янському районі столиці.

Тепер усе повертається “на круги своя”, і люди, які уже звиклися з тим, що живуть на вулиці Гонгадзе, змушені згадувати її стару, “промислову” назву. Новація обіцяє спричинити масу незручностей. Тижнями блукатиме у пошуку правильної адреси поштова кореспонденція, губитимуться у здогадках, куди їхати на виклик, газовики, пожежники, “швидка”.

Плутанина виникатиме у жеках. А скільки коштів доведеться витратити, щоб виробити нові печатки, бланки установ, організацій, змінити записи про реєстрацію у паспортах! Мимоволі при згадці імені Гонгадзе у людей, які пожнуть плоди бездумних чиновницьких рішень, спливуть неприємні побутові спомини. Чи не цього домагалися Черновецький і К°?
Обурено сприйняла звістку про “вшанування пам’яті” Георгія Гонгадзе його мати. У розмові з кореспондентом “Високого Замку” пані Леся назвала це ненормальним явищем.

- Іменем мого сина політики маніпулюють, щоб заробити собі бали, глумляться над ним, наді мною, над всіма журналістами, - сказала вона спересердя. - Колись хотіли перейменувати вулицю Банкову, а тепер їм спала на думку нова “оригінальна” ідея. Черновецький показує себе ніби як християнин, а чинить зовсім не по-християнськи. Можновладці вважають нас дурнями...

Леся Гонгадзе каже, що ніхто з чиновників не питав у неї дозволу на перейменування. І вона нікому не давала на це згоди. Мати журналіста вважає блюзнірством “увічнення” пам’яті людини, якщо її ще не поховано і якщо достеменно не встановлено, через кого вона пішла з білого світу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.