Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Первинне обстеження підводного човна Щ-216, що затонув поблизу миса Тарханкут, завершено

Невідоме Регіон: Автономна республіка Крим 26339 переглядів

Опубліковано - 26.08.2013 21:14 | Всі новини | Версія для друку

Для обстеження підводного човна використовувалися телекеровані автономні підводні апарати
Для обстеження підводного човна використовувалися телекеровані автономні підводні апарати
Військові фахівці Чорноморського флоту Росії і Військово-морських сил України провели роботи з обстеженні району загибелі радянського підводного човна Щ-216 біля мису Тарханкут для визначення можливості його підйому.

З 21 по 25 серпня біля західного берега Криму пройшли перший і другий етапи з обстеження затонулого підводного корабля серії "Щука", повідомляє «Севастопольська газета».

Три російських судна - «Селігер», «ГС-86» і водолазне судно «ВМ-154», спільно з судами Центру пошукових та аварійно-рятувальних робіт Військово-морських сил України точно визначили місце розташування субмарини на дні, оцінили її стан, досліджували дно на предмет наявності вибухонебезпечних предметів і перешкод, які можуть зашкодити роботі водолазів. Фахівцями для дообстеження підводного об’єкта використовувалися багатопроменеві ехолокатори, телекерований підводний апарат "Обзор", автономний підводний апарат «Гавія».

У ході робіт попередньо встановлено, що човен лежить на ґрунті з креном 12 градусів на правий борт, а його корпус на 80% покритий рибальськими сітками. Вибухонебезпечних предметів на дні не виявлено.

Щ-216 має значні пошкодження в районі першого і другого відсіків, ходова рубка просіла до носової гармати, бортовий номер не проглядається. Носову гармату зірвано з кріплень і вона знаходиться на ґрунті біля правого борту. У кормі більш ніж на п’ять метрів відсутній легкий корпус. Горизонтальне кермо повернуте праворуч, а кормові вертикальні керма закладені на спливання.

Роботи на місці загибелі Щ-216 будуть продовжені не раніше середини вересня. Планується, що в цей період на затонулій субмарині працюватимуть водолази, повідомляє прес-служба ЧФ РФ.

Спеціалізовані судна Чорноморського флоту, що брали участь в технічному обстеженні загиблого біля мису Тарханкут в Криму радянського підводного човна Щ-216 26 серпня повернулися до місць постійної дислокації,
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.